2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Az ellenzéki pártok kezdeményezésére indult Kossuth téri rendezvény alkalmi felszólalásokkal kezdődött a fővárosban. A szervezők arra buzdították az összegyűlteket, hogy mondják el véleményüket a szerda délelőtt elfogadott törvénymódosításról. Közben többen azt kiabálták: "Vesszen a kormány!" A megmozdulásról a tüntetők a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak. A rendőrség tájékoztatása szerint két rendőr megsérült.
2018. december 12. szerda 23:17 - HírExtra
 

Az alkalmi szónokok egyike azt ígérte, hogy a tiltakozás hajnalig folytatódik, ehhez pedig azok csatlakozását kérte, akik éjjel is a Kossuth téren tudnak maradni.

A tüntetők a Kossuth térről a Margit híd pesti hídfőjéhez vonultak, majd az Oktogon felé indultak, elfoglalva a Szent István körút mindkét oldalát. Többen a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd zászlait lengették.

A kormányellenes tüntetés a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt folytatódott, miután a Kossuth téren összegyűltek a Szent István körútról az Oktogonon és az Andrássy úton keresztül a Hősök teréig vonultak. A tiltakozók közül ketten az épület erkélyére mászva EU-s zászlót lengettek, a tömeg közben demokráciát követelt, és tiltakozott a munka törvénykönyvének szerdai módosítása ellen. Többen be akartak jutni a székházba.

A Lendvay utcánál a tiltakozás este 7 óra körül véget ért. A tiltakozók egy része ezt követően a Kossuth térre, mások az Oktogonra vonultak tovább.

A tüntetők este megtöltötték a Kossuth teret, a rendőrök tömött sorokban álltak a főlépcsőn, és annak tövében, de egy részük már a kordonon kívülre is kiment. A rendőrökhöz erősítés érkezett - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A tömegből folyamatosan dobálták a rendőröket. A tüntetők a főbejárattól a Parlament déli kapujához vonultak.

A rendőrség honlapján este azt közölte: a tüntetés biztosítása során megsérült két rendőr. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Dózsa György úti be nem jelentett demonstráció egy résztvevője két rendőrt gázspray-vel fújt le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását