2024. március 19. - József, Bánk

Az M1 megmagyarázza ezt is

Ahol eddig 250 óra elrendelésére volt lehetőség, ott további 150 óra, ahol eddig 300 órára volt lehetőség, ott további 100 óra önként vállalt túlórára van mód kizárólag abban az esetben, hogyha a munkaadó illetve a munkavállaló írásban megegyezik - mondta Farkas Örs politikai elemző az M1 aktuális csatornán szerda este a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban.
2018. december 13. csütörtök 08:22 - HírExtra
 

Kiemelte: az uniós irányelv átlagosan 416 óra, van azonban olyan nyugat-európai ország ahol 500 óra is elrendelhető, és van olyan is, ahol nem önkéntes, hanem kötelezően vállalandó a túlmunka.

A szakértő értékelése szerint a dolgozók részéről van igény arra, hogy úgy keressenek több pénzt, hogy többet dolgoznak. Ezt a lehetőseéget biztosítja a munka törvénykönyvének mostani módosításával a kormány.

Farkas Örs (aki a mellékelt képen Kubatov Gábor Fidesz alelnökkel látható) arra már nem tért ki az állami tévében, hogy a munkavállalók az esetek túlnomyó többségében kiszolgáltatottak a munkaadónak, a valóságban azok belekényszeríthetik a túlórába a dolgozóikat.

Farkas Örs a propaganda tévében megmagyarázta a nézőknek, hogy a szakszervezetek az elmúlt néhány hétben erősen felemelték a szavukat a túlmunka vállalásának változtatásáról szóló szabályozás miatt, pedig a törvénymódosítás következtében a szakszervezetek jogai nem változnak. Megjegyezve, annyiban érinti őket a szabályozás, hogy az önként túlmunkát vállalók közvetlenül a munkaadóval egyeznek meg, kihagyva a szakszervezetet.

A szakértő szerint a szerdai parlamenti ellenzéki megmozdulás már az uniós kampány része. Szerinte az ellenzék olyan állapotban van, hogy az utcai politizálást vitte be a parlamentbe: volt sípolás, továbbá zászlókat - köztük uniósat - lengettek. A felmutatott táblák közül volt, amelyen angol felirat szerepelt. Farkas Örs szerint ez is azt jelzi, hogy nem kizárólag a hazai közvéleménynek szólnak az üzenetek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a teljes ellenzék a szakszervezetekkel együtt néhány ezres tüntetést tudott csak szervezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását