2024. március 19. - József, Bánk
Az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt az MTVA feljelentést tett a rendőrségen a közmédiánál demonstráló ellenzéki képviselők miatt - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.
2018. december 17. hétfő 10:41 - HírExtra
 

A közlemény szerint országgyűlési képviselői jogaikra hivatkozva lépett be az MTVA épületébe vasárnap este több ellenzéki politikus, élükön Hadházy Ákossal. A volt LMP-s, most független képviselő először azt mondta, információt akarnak kérni, majd azt hangoztatta: "be kell őket engedni a szerkesztőségbe, mert élőben akarják elmondani nyilatkozatukat".

Az MTVA biztonságért felelős vezetője felhívta az ellenzéki politikusok figyelmét: "az a joguk, hogy beléphetnek az intézménybe, nem egyenlő azzal, hogy zavarhatják az ott folyó munkát". A biztonsági vezető többször is figyelmeztette a politikusokat: az MTVA közérdekű üzem, így nem léphetnek be sem a stúdióba, sem a szerkesztőségekbe.

Az ellenzéki politikusok az MTVA szerint azzal próbálták "megzsarolni" az MTVA-t, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor majd "bejön" az utcáról több ezer dühös ember.  Mindeközben az utcán kövekkel, üvegekkel dobálták a rendőröket, egyiküket csaknem felgyújtották - olvasható a közleményben.

A politikusok az egész éjszakát az MTVA gyártóbázisán töltötték, hamis tűzriadót csináltak, ajtókat nyitogattak, igyekeztek bejutni az elzárt területre. Végül a műsorelőkészítés egyik helyiségében éjszakáztak, mindezt közvetítették a közösségi médiában. Több alkalommal kilátásba helyezték, hogy a tiltás ellenére is be kívánnak menni a stúdiókba - írták.

Az MTVA közleményében az már nem szerepelt és MTI sem kívánta megírni, hogy a képviselők ugyanúgy a magyar lakosságot képviselik mint a kormánypárt és annak kiszolgáló médiája. 

Reggel a képviselők ismét megpróbáltak bemenni a munkaterületekre. Rendszeresen zaklatták az MTVA munkatársait, a folyosókon kergették a dolgozni érkezőket. Hadházy Ákos megpróbált egy lépcső korlátján átmászva üzemi területre behatolni. A biztonságiak figyelmeztették, felszólították, de nem állt el szándékától, végül a belekapaszkodó Szél Bernadettel együtt eltávolították az épületből - írták.

És a propaganda újságírás gyönygyeszeme, ahogy gonosz anarchistának álítják be a sajtószabadságot kívánó politikust. Íme:

"A képviselők viselkedése, fenyegető magatartása félelmet keltett a közmédia munkavállalóiban" - fogalmazott közleményében az MTVA, hozzátéve: "folyamatos igaztalan vádaskodásaikkal, csúsztatásaikkal megpróbálták lejáratni az intézményt".

Tüntetők egy csoportja vasárnap délután a Hősök teréről a III. kerületi Kunigunda utcába, az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) épületéhez vonult.

Több ellenzéki képviselő még vasárnap este bement az épületbe, azzal a céllal, hogy követeléseiket beolvassák a közmédiában. Közülük többen - köztük Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, Kunhalmi Ágnes, Ujhelyi István és Szanyi Tibor szocialista képviselő, Ungár Péter, az LMP képviselője, Stummer János és Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő, Bősz Anett, a Liberális Párt tagja, Vadai Ágnes és Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa - az éjszakát is bent töltötték.

Hétfő reggel Hadházy Ákos összetűzésbe került az MTVA biztonsági embereivel, ezt követően őt és Szél Bernadettet kivezették az épületből. Több ellenzéki képviselő jelenleg is a közmédia épületében, illetve az épület előtt tartózkodik.
Forrás: hirextra, MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását