2024. március 19. - József, Bánk

Rengetegen jönnek-mennek Prágába

Több mint 16 millió utast kezelt december 11-ig a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér, ami új rekordot jelent. Az év végéig az utasok száma meghaladja a 16,8 milliót, ami éves összehasonlításban 9 százalékos növekedést fog jelenteni - derül ki a repülőtér hétfői közleményéből.
2018. december 17. hétfő 11:19 - HírExtra
 

"Az utasok száma már harmadik éve rekordmértékben növekszik. Az idén mintegy 1,4 millióval több utast fogunk kezelni, mint 2017-ben. A jövő évben további 3-5 százalékos növekedéssel számolunk" - mutatott rá Václav Rehor, a prágai repülőtér igazgató tanácsának elnöke.

A prágai repülőteret napi átlagban 46 ezer utas veszi igénybe, s számuk növekedése meghaladja az európai átlagot - jegyezte meg. Nyilvánvaló, hogy a Václav Havel repülőtér mai állapotában lehetőségei határán mozog, ezért szükség van a bővítésére. Néhány beruházást, amelyek bővítik a légikikötő befogadóképességét és komfortját, már a jövő év folyamán befejeznek. A legfontosabb kapacitásbővítő projektnek, egy második le- és felszálló pályának 2022-ben

Prágából a jelenlegi téli időszakban 42 ország 114 városába lehet eljutni repülővel. A leginkább keresett cél már hosszabb ideje London, ahová az idén december közepéig már több mint 1,28 millióan utaztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását