2024. március 19. - József, Bánk

3+1 tipp, ha nem jött be a karácsonyi meglepetés

Hiába szeretnénk minden évben a lehető legfrappánsabb ajándékokkal meglepni a szeretteinket, néha nem a tervek szerint alakul: nem jó méret, kevésbé divatos a szín, „már megvan”, vagy esetleg szimplán csak teljesen mellé lőttünk. A kínos feszengés és a szekrény mélyére süllyesztés helyett inkább hozzuk ki a legtöbbet a helyzetből: a Foxpost most segít, hogy mit érdemes ilyen esetekben tenni.
2018. december 18. kedd 08:20 - HírExtra
 
1. Előzzük meg a bajt

A karácsonyi ajándékozás legnagyobb nehézsége, hogy sokszor nem tudjuk kiszedni az illetőből, valójában minek örülne – így nem csoda, hogy a végeredmény egy újabb porcelánfigura, gyertya vagy sál, amit majd zacskóval együtt továbbad egy távoli rokonnak. Épp ezért, ha szeretnénk felkészülni vagy nem akarunk mellé lőni, felejtsük el a találgatást és kérjünk be előzetesen kívánságlistát: így biztosan olyan dolgokkal tudjuk meglepni a szeretteinket, amelyekre valóban vágynak.

2. Adjuk fel!

Internetes rendelés esetén 14 napon belül dönthetünk úgy, hogy mégsem kérjük az adott terméket, de a webáruházak akár ennél hosszabb elállási időt is megadhatnak. Így mindenképp nézzük át a rendelési szabályzatot, és amennyiben nem hónapokkal korábban választottuk ki a – kevésbé sikeres – meglepetést, érdemes visszaküldeni a csomagot és visszakérni a vételárat. Ráadásul, ha a Foxposttal rendeltük, 14 napon belül ingyenes a szállítmány visszajuttatása a csomagküldő automatán keresztül.

3. Adjuk el

Ha esetleg nem az interneten vásároltunk, vagy kifutottunk a 14 napos elállási határidőből és más lehetőség sincs az eredeti ár visszatérítésére, akár mi magunk is eladhatjuk. A közösségi oldalakon már rengeteg olyan csoport van, ahol árulhatjuk a feleslegessé vált termékeket, ráadásul emiatt nem kell a szolgáltatónak sem fizetnünk.

Ha sikerült az ideális vevőt megtalálnunk, akkor az eljuttatás sem probléma: a Foxpost pár napon belül kiszállítja, csak betesszük a legközelebbi automatába a csomagot, és a célszemély felesleges macera és egyeztetési körök nélkül könnyedén átveheti.

3+1. Ha mi kaptunk rossz ajándékot

Persze az is megesik, hogy mi kaptuk meg a nyolcvanadik teáskészletünket vagy kötött pulcsit – de ez nem azt jelenti, hogy mást ne tehetnénk vele boldoggá. Gondoljuk át, van-e a környezetünkben olyan személy, aki örömmel tudná használni, és lepjük meg vele. Ha pedig szívesen segítenénk a rászorulókon, jótékonysági célra is felajánlhatjuk, vagy eladhatjuk és az ajándékból bejövő pénzt átutalhatjuk egy karitatív szervezetnek – ezzel a saját ünnepünk mellett másét is szebbé varázsolva.
Forrás: Noguchi
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását