2024. március 19. - József, Bánk

Nem jutottunk be az Oscarra

Nem jutott be Nemes Jeles László Napszállta című filmje az Oscar-díjra jelöltek szűkített listájára - derült ki az amerikai filmakadémia közléséből.
2018. december 18. kedd 12:05 - HírExtra
 

A film az idegen nyelvű filmek kategóriájában versenyzett, a kilences listára végül egy kolumbiai, egy dán, egy német, egy japán, egy kazah, egy libanoni, egy mexikói, egy dél-koreai és egy lengyel alkotás, Pawel Pawlikowski Hidegháború című munkája került be.

A filmakadémia hétfő éjjel a legjobb dokumentumfilm, a legjobb dokumentum-rövidfilm, a legjobb idegen nyelvű film, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában hirdette ki a rövidített listát.

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában volt magyar esélyes, Kovács István Ostrom című rövidfilmje, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációs rövidfilmje és Bucsi Réka nemzetközi csapattal, dán producerrel és Lukács Péter Benjámin hangdizájnerrel készített, Solar Walk című animációs rövidfilmje azonban ugyancsak lemaradt a jelöltek szűkített listájáról.

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotását, amely teljes egészében a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, a legjobb egészestés animációs film Oscar-díjára nevezték. Ennek a kategóriának a szűkített listáját egyelőre nem közölte az amerikai filmakadémia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását