2024. március 19. - József, Bánk
Az ellenzéki pártok kezdeményezésére tartottak demonstrációt hétfőn Budapesten, az MTVA központi épülete előtt.
2018. december 18. kedd 07:04 - HírExtra
 

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a "Szabadítsuk ki a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t!" címmel meghirdetett demonstráción kifejtette: a harmadik kétharmad után rá kellett jönniük, hogy nem hatékony az ellenzéki politika pusztán parlamentális eszközökkel, ezért zavarták meg az Országgyűlés ülését. Addig kell folytatni ezt a harcot, amíg a hatalom meg nem érti, hogy a nép nem kér az elnyomásból - jelentette ki.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője kifejtette: a legnagyobb pozitív élménye, hogy olyan egység kovácsolódott az ellenzék soraiban, amilyenre soha nem volt példa. A következő években ezen az úton kell járni - tette hozzá.

Székely Sándor, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője azt mondta, nem hagyják, hogy törvényellenesen működő bíróságokat állítson fel a Fidesz.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta: addig tartanak ki a közmédia épülete előtt, amíg nem teljesítik a követelésüket és be nem olvassák a petíciójukat. Ekkora jogtiprásra, hogy országgyűlési képviselőket erőszakkal távolítanak el egy közintézményből, a rendszerváltás óta nem volt példa - mondta.

Szél Bernadett független parlamenti képviselő úgy vélekedett, hogy szintet lépett az erőszak rendszere, ezért a belügyminiszternek le kell mondania. Orbán Viktor is felelős azért, hogy országgyűlési képviselőket "ütnek-vernek" egy közintézményben - fogalmazott.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a tüntetésen azt hangsúlyozta, hogy az emberek a hatalom lelkébe tapostak a független közmédia erőteljes követelésével.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy a 2010 óta kiépült rendszer átgázol mindenkin, semmibe veszi a véleményüket és még a szemükbe is röhög. Bebizonyította, hogy kompromisszumképtelen és csak az erőből ért - mondta a politikus.

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének alelnöke bejelentette, hogy ha Áder János köztársasági elnök aláírja a munka törvénykönyvének módosítását, országszerte elindítják a sztrájkok szervezését.

Pitz Dániel, az LMP ifjúsági szervezetének elnöke úgy vélekedett, a Fidesz azért szűkíti a felsőoktatást, hogy rabszolgává tehesse az embereket.

A demonstráción felolvasták az ellenzéki pártok ötpontos követelését. Ez a "rabszolgatörvény" visszavonása, a rendőri túlórák csökkentése, a külön közigazgatási bíróságokról szóló törvény eltörlése, csatlakozás az Európai Ügyészséghez és a független közmédia megteremtése.

A tüntetés résztvevőinek egy része a beszédek elhangzása után a közmédia épülete előtt maradt. Az emberek nemzeti színű és európai uniós zászlókat lobogtattak, valamint feltűnt a tömegben sok MSZP-s, DK-s, jobbikos, párbeszédes, LMP-s, momentumos lobogó és molinó is, néhányan pedig árpádsávos zászlót lobogtattak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását