2024. március 19. - József, Bánk

Romániában terjeszkedik a Leier

A Leier csoport belép a román téglagyártó piacra, miután átveszi Románia egyik legnagyobb téglagyárát, a Brikston céget Jászvásáron - közölte a Leier Hungária Kft. ügyvezetője kedden az MTI-vel.
2018. december 18. kedd 13:15 - HírExtra
 

Komlós Andor elmondta, hogy a vételárat a két fél üzleti titokként kezeli.

A román piacra lépés célja, hogy építőanyag-gyártóként ott is erősítse pozícióját a Leier, emellett a csoport széles vázkerámiás falazóelem választékkal tudja kiegészíteni portfólióját.

A román piacon a következő években a jelenlét lényeges növelése a cél, hogy így az részévé váljon az anyacég fő piaci területeinek.

A Leier 2005 óta van jelen Romániában egy betonüzemmel, ahol a magasépítés, a mélyépítés és a kertépítés számára készítenek termékeket.

A Leier csoport hét országban van jelen, Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában, ahol az építőanyag-gyártás, a gépkocsi-értékesítés és -szervizelés, az ingatlangazdálkodás valamint a forma- és gépgyártás ágazataiban működtet vállalkozásokat. A csoportnak az idei évben várhatóan 250 millió euró (mintegy 80,9 milliárd forint) árbevétele lesz.

A romániai Brikston mintegy 230 embert foglalkoztat, az idei évre húszmillió euró (6,5 milliárd forint) árbevételt könyvel el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását