2024. április 19. - Emma
Kormányellenes demonstrációt tartottak szerdán este Egerben, az öt ellenzéki párt, civil szervezetek és önkéntesek által szervezett megmozduláson néhány százan vettek részt.
2018. december 20. csütörtök 07:17 - HírExtra
 

A szervezők interneten közzétett felhívása szerint a tüntetéssel azt akarták demonstrálni, hogy Egerben is vannak "gondolkodó emberek", akik nem kérnek a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló, általuk "rabszolgatörvényként" említett jogszabályból és akik képesek magukat megszervezni, és összefogni a közös cél érdekében. Emellett elutasítják a szerintük a városban is zajló "pofátlan lopást".

A Pyrker János téren, az Országzászlónál összegyűlt, majd a belváros utcáin haladva, demokráciát és sajtószabadságot követelve, rigmusokat skandálva a Fidesz helyi székházához, az Egri Polgárok Házához vonult tüntetőkhöz az LMP, az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum helyi politikusai beszéltek.

A szónoklatok mindegyike összefogásra buzdította az embereket a "Fidesz-rezsim" felszámolása és Orbán Viktor leváltása érdekében.

A megszólalók közül Mirkóczki Ádám, a Jobbik Heves megyei elnöke és országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a Fidesz egyetlen komoly politikai sikere, hogy elérte: a demokráciára vágyó emberek országszerte összefogtak.

Akik itt vannak, úgy gondolják, hogy sem az ország, sem ez a város nem a Fideszé: közös érték van, közös város, közös haza és egységes jog, nincs állam az államban - fogalmazott. Az a feladatunk, hogy most mi mondjuk: az ünnepek után folytatjuk: nem külön, nem egymás ellen, hanem közösen, nem valaki ellen, hanem valamiért - jelentette ki az ellenzéki politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását