2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Milyen gyerekjátékot válasszunk?

Gondolta, hogy több mint 40 milliárd darab LEGO építőelemre lenne szükség ahhoz, hogy eljussunk a Holdig? A Tesco LEGO kínálatával ezt az utat oda-vissza is megtehetnénk.
2018. december 20. csütörtök 08:07 - HírExtra
  Vagy ha az összes kisautót egymás után raknánk, az így keletkező, 160 km-es TESCO-konvoj Budapesttől egészen Pozsonyig érne. Az áruházlánc az ünnepre 1700 féle termékkel készül, amiből 800 újdonság, korábban nem is volt kapható. A nagy választék vonzó, de nem könnyű a választás.

A Tesco idei karácsonyi játékkínálatában mindenki megtalálhatja azt, amire gyermeke, rokonai, vagy éppen saját maga a legjobban vágyik. Ha valaki inkább a klasszikus ajándékok közül választana, természetesen megtalálhatóak a régi nagy kedvencek is, mint például a LEGO, a Hot Wheels kisautók és kiegészítőik, valamint a Barbie babák. Társasjátékok közül pedig a Jenga, a Twister, vagy a Monopoly.

Hogyan alakul a kínálat karácsonykor az üzletekben?

A vásárlók kifejezetten keresik az újdonságokat, ezért a kínálat 40-50 százaléka évente változik. Madalina Györgytől, a Tesco közép-európai kategória beszerzési vezetőjétől megtudtuk: „A mozis megjelenések, valamint a gyerekcsatornák sorozatai nagyban befolyásolják a vásárlói igényeket, ugyanis kimagaslóan népszerűek azok a termékek, amelyek egy-egy mozifilmhez vagy sorozathoz kapcsolódnak. Ezen kívül a mostani trendek szerint már egyértelmű, hogy a szülők sokkal szívesebben vesznek fejlesztő, kreatív játékokat a gyerekeknek. Ezek közül is népszerűek az építő játékok, különböző állagú okos- és hagyományos gyurmák, a 3D toll, a nyaklánc- vagy karkötőkészítő szettek.”

Milyen a jó játék?

A szülők sokszor azt veszik meg, amit ők szeretnének, mert azt hiszik, hogy a gyermeknek arra van szüksége. Később kiderülhet azonban, hogy valójában csak ők szerették volna. Jó lenne, ha vásárláskor a szülők ketté tudnák választani a saját és a gyermek szükségleteit, vágyait, motivációját. Az a jó ajándék, ami az adott gyermekhez igazodik.

„Ha egy játékot kap a gyermek, de az épp az, aminek a legjobban örül, akkor az az egy beteljesíti minden vágyát” – mondta Tompa Györgyi. A pszichológus, családterapeuta hangsúlyozta: „ilyenkor ne aprózzuk el, ne halmozzuk el másfajtával. Az az egy játék olyan legyen, ami életkorának, egyéni szükségleteinek épp a legmegfelelőbb. Érdemes ezért olyan helyen vásárolni, ahol nagy a választék és ezért személyre szabott ajándékot találhatunk.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását