2019. június 17. - Laura, Alida

Csökkent az államkötvények hozama

A meghirdetett mennyiségnél 18,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 88,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2019. január 3. csütörtök 11:47 - HírExtra
 

Az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 25 milliárd forintért 5 éves és 20 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 39,04 milliárd forint ajánlatából 25 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 8 bázisponttal alacsonyabb, 1,19 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon szintén 1,19 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 116,43 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 33,5 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 39 bázisponttal alacsonyabb, 2,27 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 2,35 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 127,74 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,76 százalék volt, 39 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,86 százalék volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását