2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Újabb sztrájkkal kezdték az évet az Amazon internetes áruház Madrid melletti logisztikai központjának dolgozói csütörtökön, továbbra is jobb fizetési és munkafeltételeket követelve.
2019. január 4. péntek 07:04 - HírExtra
 

A San Fernando de Henaresben található központban tavaly november óta ez már a hetedik munkanap, amikor sztrájkkal tiltakoznak a munkavállalók. Kifogásolják, hogy a korábbi, áprilisban lejárt kollektív szerződés kedvezőbb volt számukra a jelenleginél, ezért annak újratárgyalását követelik. Az kívánják elérni, hogy a cég garantálja számukra egyebek mellett a bérek inflációkövetését és a fizetett betegszabadságot.

Douglas Harper, a Munkásbizottságok (CCOO) nevű szakszervezet képviseletében arról beszélt, hogy a sztrájkot a nappali műszakban a munkavállalók 70 százaléka, az éjszakai műszakban pedig 60 százaléka követte.

Egyúttal arra figyelmeztetett, hogy a pénteken is folytatódó akció miatt a megrendelt termékek kiszállításában jelentős késésekre lehet számítani.

A vállalat közleményben cáfolta a szakszervezet által közölt adatokat, amelyek szerinte "nem felelnek meg a valóságnak". Hangsúlyozta azt is, hogy munkavállalóik számára jó fizetési és munkafeltételeket nyújtanak, "vonzó" munkahelyet teremtve.

A 2012-ben létesített logisztikai központ volt az első, amelyet a cégóriás létesített Spanyolországban. Mára mintegy 2400 munkavállalót foglalkoztat, közülük 1600 embert határozatlan idejű szerződéssel.
A dolgozók novemberben a Fekete Péntekre (Black Friday) időzítették a sztrájkot, mivel a cég számára az az egyik legforgalmasabb nap az évben.

Most pedig a Vízkeresztet megelőző napokat választották, ugyanis Spanyolországban január 6-án a napkeleti bölcsek hozzák az ajándékokat a gyerekeknek, így a rendelések száma ilyenkor kimagasló.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását