2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Érvénytelen a rabszolgatörvény?

Az ellenzéki pártok a rabszolgatörvény megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól, miután az Országgyűlésben történt eljárási törvénytelenségek miatt a jogszabály közjogilag érvénytelen. A beadványt támogatták a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd frakcióinak tagjai, továbbá a független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás.
2019. január 15. kedd 08:52 - HírExtra
A december 12-ei ülésen az Országgyűlés tárgyalásának rendje, az ülésvezetés és a szavazás módja egyaránt ellentétes volt az Országgyűlésről szóló törvénnyel. Többek között az üléstermi szavazógépek is „kártya nélküli” üzemmódban működtek, így nem lehetett pontosan megállapítani, hogy hány képviselő volt jelen az ülésen.

Az ellenzéki politikusok ezért a rabszolgatörvény mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását.

A rabszolgatörvény elfogadott módosítása ezen túlmenően tartalmi értelemben sem felel meg az Alaptörvénynek, hiszen ellentétes a pihenéshez való alapjoggal.

Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását