2024. március 19. - József, Bánk

Hogyan érjük el, hogy sikeres legyen a linképítési stratégiánk?

Sokszor azt gondoljuk, hogy bőven elég, ha a weboldalunk tartalmára fordítjuk energiáink legnagyobb részét, és ezzel egy olyan jó helyezést sikerül elérni a keresőmotorok találati listáján, ami elégedettséggel tölthet el minket.
2019. január 22. kedd 08:01 - HírExtra
 
A tartalomra épített kiváló helyezés előfordulhat, de valószínűsége igen csekély. Nagyobb esély van a jó találati lista helyezésre, ha mellette használjuk a linképítést is. Ha a kiváló tartalmat és a helyes linképítő technikát együttesen alkalmazzuk, akkor számíthatunk arra, hogy jobb eredményeket érünk el.

Figyeljünk a "trend"-re

Amennyiben nem veszünk tudomást a kevésbé kiugró, de folyamatosan jó irányba haladó trendekről, és csak a kiugró növekedést várjuk el a weboldalunk tartalmi elemeitől, előfordulhat, hogy a linképítés nem fog működni.



Fontos, hogy a weboldalunk tartalma releváns legyen, a témája illeszkedjen az oldal profiljába, a tartalom önmagában is érdekes legyen, megállja a helyét, illeszkedjen az oldal struktúrájába, amivel elősegíthetjük a megfelelő linképítést.

Mit nevezünk linképítésnek?

Linképítésnek hívjuk, ha a saját weboldalunkra mutató hivatkozások helyezkednek el más weboldalakon. A linképítés jelenleg a sikeres keresőoptimalizálás vagy angolul SEO egyik legfontosabb része. A helyes linképítés napjainkban sok munkával jár, figyelni kell, hogy ne összevissza linkelgessünk, illetve ne alkalmazzunk fekete kalapos technikákat, mert azt a Google szigorúan bünteti.

A fehérkalapos linképítsi technika


A linképítés során használt linkek, vagy magyarul hivatkozások a weboldalunkhoz kapcsolódóan kell, hogy foglalkozzanak az adott területtel. A fehér kalapos linképítési technika használata nem szól másról, mint hogy a más oldalakon megjelenített hivatkozásokat természetes módon kell, például tartalomkészítés útján, megjeleníteni. Jó linképítéssel jó találati helyezést érünk el, nagyobb eséllyel kattintanak a weboldalunkra, ami azért jó, mert nagyobb eséllyel fognak nálunk vásárolni, szolgáltatást igénybe venni, vagy lesznek weboldalunk szerves követői.

A tartalomépítés és linképítés a sikeres módszer együtt

A sikeres linképítő módszer az, mikor folyamatosan bővül a jó minőségű, weboldalunkra mutató linkek száma. A gyakorlat szerinti a folyamatban megfigyelhető, hogy a helyezésekben és az organikus forgalomban folyamatosan emelkedő tendenciának kell jelentkezni, körülbelül három hónappal azután, hogy a tartalom kikerült. A logikus és időben elnyújtott linképítés miatt a Google kedvezően veszi figyelembe a weboldalunkat, így értékesnek fogja tartani ahhoz, hogy előkelőbb helyre tegye a rangsorban.

Milyen egyéb tényezőket érdemes figyelembe venni a sikeres linképítés során?

Bármennyire is törekszünk a sikeres linképítésre, az önmagában még nem lesz elég, hogy javítjuk a helyezésünket, egyéb tényezőket is érdemes figyelembe venni, mert ezek a tényezők mind-mind befolyásolhatják a helyezéseinket. Például:

• Kísérjük figyelemmel a legújabb algoritmusokat és a büntetéseket.

• Figyeljük a különböző oldalon belüli és optimalizálási tényezőket.

• Figyeljük a találati lista változásait, mint például a fizetett eredmények elhelyezkedését.

• Kísérjük figyelemmel a konkurencia aktivitását.

Érdemes időről-időre finomítani és frissíteni a tartalmakat, hiszen minél jobban illeszkednek a témához az adott termékek, annál jobb eséllyel tudunk hozzá megfelelő linket rendelni. Minél jobban illeszkedik az oldalunk profiljába a tartalmunk és minél értékesebb ez a tartalom, amit mi magunk hozunk létre, tehát egyedi, annál jobbak lesznek az eredményeink.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását