2024. március 19. - József, Bánk
Aki saját célra vesz lakást, annak a tapasztalatok szerint nem éri meg felújítandó ingatlant vásárolni. A munkálatok elhúzódhatnak, nem ritka az egy évnél is tovább tartó átépítés és ezt kevesen bírják türelemmel és idegekkel. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint az ügyfelek 70-80 százaléka inkább a készterméket választja, és nekik van igazuk.
2019. január 22. kedd 07:13 - HírExtra
 
Jellemzően kudarccal végződnek azok a projektek, amikor valaki úgy vesz ingatlant, hogy maga szeretné azt felújítani mielőtt beköltözik. A leggyakoribb probléma, hogy nehéz megbízható és megfizethető áron dolgozó szakembert találni a munkához. Ma már nem jellemző, hogy barátok, rokonok, ismerősök kalákában vagy épp szívességből besegítenek és általában a tulajdonosnak sincs rá kapacitása, hogy állandóan jelen legyen, közreműködjön és ellenőrizzen, hiszen aki dolgozik, az a munkahelyén tölti idejét. Vagyis a felújítás lassú és drága, egyik sem szerencsés, ha a saját otthonunkról van szó.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa azt is megemlítette, hogy nem egyszer hallottak már válásba fulladó lakásfelújításról, ugyanis nagy terhet ró a családokra az átépítés szervezése, lebonyolítása és finanszírozása.

„Ebben tönkremegy az ember idegrendszere, mert nem tud időben beköltözni, nincs meg a megszokott életminősége és ez folyamatosan, a nap minden percében nyomasztja. Éppen ezért ma már mindenki kész megoldásokat, a felújított lakásokat keres” – szögezte le a szakember.

Hozzátette azt is, óriási segítség és az eladás során nagy előny, ha a felújítást dokumentáljuk, mert így könnyen leellenőrizhető, hogy korrekt munkát végeztek-e a szakemberek.

„Két lehetőség van: az első, hogy a rossz állapotú lakást a tulajdonos a saját ízlése szerint felújíttatja egy generál kivitelezővel, ennek nagyon magas költségei vannak, négyzetméterenként 200-300 ezer forintra is rúghat, amit ki kell fizetni. Igaz, a beruházások megtérülnek, az elhelyezkedéstől függően, akár jóval többet is emelhet az ingatlan értékén, mint amennyit ráköltünk. A második lehetőség, és az emberek 70-80 százaléka ezt választja, hogy felújított, azonnal költözhető ingatlant vásárol, aki lakóhelyet változtat” – mondta Gadanecz Zoltán.

A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa azt is hozzátette, ha a műszaki paraméterei megfelelőek a lakásnak, a fürdőszoba és a konyha modern és jó állapotú, akkor érdemes megvásárolni. A részleges felújításokban azonban nincsen köszönet, az ilyen befektetés nem térül meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását