2024. március 19. - József, Bánk

Liu Shaoang kijött a kórházból

Hétfői műtétjét követően kedden kiengedték a kórházból az olimpiai bajnok Liu Shaoangot, aki a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyének pénteki napján kézközépcsonttörést szenvedett.
2019. február 6. szerda 11:41 - HírExtra
  
"A műtétre szükség volt, Liu Shaoang kezébe hat csavar került. Ezek évekig, akár a sportpályafutása végéig benne maradhatnak, de ha idővel zavarja őt, akkor el lehet távolítani azokat a kezéből" - mondta a magyar szövetség (MOKSZ) honlapján Tállay András csapatorvos, aki maga is jelen volt az Országos Sportegészségügyi Intézetben végrehajtott operáción.

A doktor szerint a visszatérésről a döntést a versenyző és az edzők hozzák meg, de "a hosszú távú karrier miatt célszerű lenne kihagyni" a márciusi világbajnokságot, mivel kontakt sportágról van szó, amelyben nem zárható ki, hogy újabb nagy ütést kap a sérült testrész. A rehabilitációval kapcsolatban hozzátette, tíz napig pihennie kell az MTK 20 éves sportolójának, míg a törés gyógyulási ideje hat hét.
"Nem szabad kockáztatni. Nemcsak Ádó kapcsán, másnál sem" - jelentette ki Bánhidi Ákos csapatmenedzser, aki jelenleg a válogatottal Olaszországban tartózkodik. "Haza kell mennem, nyugodtan értékelni a helyzetet. Szeretnék személyesen beszélni Liu Shaoanggal és az orvosokkal is. Egy biztos: Ádó egészsége fontosabb a világbajnoki eredményességnél".

A drezdai vk-forduló 1000 méteres selejtezőjének első fordulójában a lett Reinis Berzins kisodorta a váltóval olimpiai bajnok Liu Shaoangot, aki - bár egyből felpattant a palánknál - nem tudta folytatni a futamot. Azonnal kórházba vitték, ahol a röntgenvizsgálat kimutatta, három csont is eltört a bal kézfejében.

Az Európa-bajnok gyorskorcsolyázó most hétvégén a világkupa-sorozat utolsó, torinói állomásán biztosan nem indul. A szezon a március 8-10-én esedékes szófiai világbajnoksággal zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását