2024. március 29. - Auguszta

Trump erőt akart mutatni

Varga Gergely, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint Donald Trump amerikai elnök évértékelőjében demonstrálni akarta, hogy politikai helyzete stabil, kézben tartja a dolgokat, az Egyesült Államok pedig jó irányba halad.
2019. február 6. szerda 13:04 - HírExtra
 

Varga Gergely az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, ugyanakkor érezni lehetett a beszédben az elnök és a demokrata többségű képviselőház között feszülő ellentétet is, amely - egyebek mellett - a déli határra tervezett fal építése miatt alakult ki.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, habár egyelőre nem látni a kompromisszum lehetőségét, Trump arra törekszik, hogy legyen kongresszusi felhatalmazása és költségvetési forrása a fal megépítésére.

A szakértő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Donald Trump kijelentését, miszerint "ha nem engem választottak volna meg az Egyesült Államok elnökének, akkor ma nagy háborúban állnánk Észak-Koreával", költői túlzásnak nevezte, azt viszont pozitívumként értékelte, hogy már nincsenek a korábbiakhoz hasonló éles retorikai szóváltások a két ország között.v
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását