2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem tetszik Trumpnak, hogy vizsgálódnak

Hevesen bírálta csütörtökön a képviselőház hírszerzési bizottsága által ellene indítandó vizsgálatokat az amerikai elnök. Donald Trump a Twitteren azt írta "a demokraták és bizottságaik becsavarodtak".
2019. február 8. péntek 15:29 - HírExtra
  

"A republikánusok ezt soha nem tették meg Obama elnökkel. Így nem marad majd idő a kormányzásra" - fogalmazott az elnök a közösségi portálon.

Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti elnöke szerdán közleményben jelentette be, hogy átfogó vizsgálatokat indítanak Donald Trump pénzügyeit és családi érdekeltségeit illetően.

A demokrata párti politikus szerint megvizsgálnak majd "minden lehetséges feltételezést, amely szerint az elnök vagy kormányzata tagjainak döntéseit pénzügyi vagy más érdekek mozgatják".

A közleményben Schiff leszögezte azt is, hogy folytatják az Oroszország és Trump vélt orosz kapcsolatai ügyében megkezdett vizsgálatokat is. A vizsgálatok célja - írta közleményében Schiff - annak feltárása, "vajon bármely külföldi szereplő megpróbálta-e pénzügyileg vagy másként kompromittálni vagy befolyása alatt tartani Donald Trumpot, családját, üzleti vállalkozásait vagy partnereit".

"Miután semmit sem találtak az Orosz Összejátszásról, Adam Schiff közli, hogy megvizsgálják az életem minden részletét, noha erre nincs szükség" - fogalmazott csütörtöki bejegyzésében Trump. Hozzáfűzte: "Ilyesmi korábban soha nem történt meg. Végtelen elnöki zaklatás". Egy másik bejegyzésben pedig ismét hangsúlyozta, hogy "a boszorkányüldözés folyatódik".

Az elnök utalt arra is, hogy "hallja", más képviselőházi bizottságok szintén vizsgálatokat akarnak indítani ellene.

Amerikai lapkommentárok megjegyzik: Adam Schiff bejelentésére egy nappal azt követően került sor, hogy Donald Trump az unió helyzetéről elmondott évértékelő beszédében egységre és összefogásra szólított fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását