2024. március 19. - József, Bánk

Jobbik: egyre pofátlanabb módon lopják el az uniós forrásokat

Stop korrupció, stop Orbán! – írja közleményében a Jobbik, mondván, napi szinten derül fény arra, hogyan lopják el Fidesz-közeli szervezetek vagy oligarchák az uniós fejlesztési pénzeket.
2019. február 21. csütörtök 11:35 - HírExtra
 Az európai közpénzek ellopásának, más néven a Fidesz-korrupciónak különféle módozatai vannak - a Jobbik szerint, köztük egészen pofátlanok is.

A párt szerint ide tartozik a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány botrányos eljárása, amely sportnapok szervezését vállalta hátrányos helyzetű térségekben, ám gyakorlatilag semmit nem csinált a 450 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásért cserébe azon túl, hogy kidobtak egy gumilabdát a falu határában mélyszegénységben tengődő emberek közé.

Ebben az esetben sem elképzelhetetlen azonban, hogy – amennyiben vizsgálat indul az alapítvány ellen – nem a hátrányos helyzetben élőket is megalázó közpénztolvajoknak, hanem a magyar adófizetőknek kell visszafizetniük az uniós támogatást és a bírságot – ahogyan a magyar adófizetők állják azt a 13 milliárd forintot is, amellyel Orbán Viktor vejének cége, az ELIOS gazdagodott korrupt módon - véli a párt parlamenti képviselője Bana Tibor. 

"Nem elég, hogy Magyarországon a miniszterelnök haverjai szerzik meg az uniós források legjavát, s azokat a lehető legpofátlanabb módon el is lopják, az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) által kirótt büntetések cechét is a tisztességes magyar adófizetők állják" - írja. 

A Jobbik szerint az ilyen ügyek miatt is elengedhetetlen Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozása, az uniós közpénzeket érintő korrupciós ügyek pártatlan kivizsgálása, és a felelősök határozott elszámoltatása.

"Valljuk, hogy a bírságokat a tolvajoknak kell megfizetniük, nem a tisztességes magyaroknak. Fizessenek a bűnösök, szüntessük meg az uniós források elcsalását, támogassuk az ezt célzó európai polgári kezdeményezést!"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását