2024. március 19. - József, Bánk

Miről veszed észre, hogy megtaláltad az álommelód?

Pályakezdőként kevesek annyira szerencsések, hogy rögtön a hozzájuk passzoló munkahelyen találják magukat. A keresgélés és a váltás bizonyos pontig teljesen természetes folyamat. Elköteleződési problémákról csak akkor beszélünk, ha nem tudunk leállni a szakmák, pozíciók próbálgatásával.
2019. február 21. csütörtök 10:52 - HírExtra
 

Ha már jó ideje ugyanazon a helyen vagy ugyanannak a vállalatnak dolgozunk, felvetődhet a kérdés, hogy megtaláltuk-e az álommelót, vagy érdemes lenne szétnézni a piacon, esetleg váltani is. Az itt felsorolásra kerülő tényezők együttes fennállása mutatja azt nekünk, hogy jó helyen vagyunk, nem kell már tovább keresgélnünk, hiszen ott vagyunk, ahol számunkra a legjobb.

A feladatokat nem érezzük munkának

A stresszel járó munkavégzés intő jele annak, hogy ideje váltani. A legideálisabb munkahely az, ahol örömmel tölt el, amit csinálunk és még el sem fáradunk benne. A munka motivál bennünket, és nem csak a feladatokat akarjuk teljesíteni azért, hogy ne rúgjanak ki.

Büszkék lehetünk a munkánkra 

Az egyik legláthatóbb jele a jó munkahelynek az, hogyha szívesen, pozitívan mesélünk az állásunkról a környezetünkben élőknek. Arról beszélünk, mivel foglalkozik a cég, milyen céljai vannak, és mit teszünk mi azok eléréséért. Ez egyértelmű jele annak, hogy szenvedéllyel végezzük munkánkat, feladatainkat. Ide tartozik az is, amikor a munkavállalónak sikerül azonosulnia a munkáltató értékeivel.





Magánéletünk is van


A munka és a magánélet egyensúlyban van. Erre a legideálisabb megoldás a dán HYGGE. Nem összekeverendő ez az egyensúly az életünk periodikusságával. Az a legjobb eset, ha megtaláltuk a munka mellett az időt a feltöltődésre és ezzel egy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életet tudunk élni.

A munkatársakkal jó kapcsolatot ápolunk

Az ideális munkahelyen sokat számítanak a jó munkahelyi kapcsolatok. Nap mint nap ide járunk be, tehát tápláljunk pozitív érzelmeket azok felé, akikkel közvetlen munkaviszonyban állunk. Ez nagyon fontos a nyugodt mindennapokhoz. Nem szükséges mindenkivel baráti viszonyt kialakítani, de kerüljük el a rossz munkahelyi szokásokat. A jó munkahelyi hangulat a konfliktusok megelőzésében is sokat segít.

Elégedettek vagyunk a fizetésünkkel

Végül, de nem utolsó sorban az egyik legfontosabb a fizetés. Döntő szerepet játszik a munkánkhoz fűződő viszonyunkban. A pénzzel kapcsolatban a legfontosabb, hogy ne kelljen miatta aggódni. Az alkalmazott a maga értékrendje alapján tudja a saját életére fordítani.

Más szempontok is közrejátszhatnak a munkahelyünk megítélésében, melyek egyéni eltéréseinkből adódnak. Elsősorban mindenképp mérlegeljük a helyzetünket, mielőtt végleges döntést hozunk.

Ha a felsorolt pontok közül néhánnyal még nem vagyunk elégedettek, akkor dolgozzunk rajta, hogy változást gyakorolhassunk a környezetünkre és a jelenlegi munkahelyünk tökéletessé fejlődjön. Ha a pontok túlnyomó része nem valósul meg, talán a legjobb döntés szétnézni a DreamJo.bs álláshirdetései között, hátha szembejön az igazi álommeló.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását