2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egyre kevesebb olajat ad el az USA

Körülbelül tíz évvel ezelőtt az Egyesült Államok 10 millió hordónyi kőolajat importált naponta, mára ez a szám napi 1-2 millió hordóra csökkent - mondta Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
2019. február 28. csütörtök 12:29 - HírExtra
 

Az elemző szerint ez azt jelenti, hogy az úgynevezett könnyű kőolajból hatalmas felesleg áll rendelkezésre az országban, amit eladnak, ugyanakkor nehezebb kőolajat vásárolnak.

Hozzátette, hiába csökkentik az arab termelők a világpiacra kerülő kőolaj mennyiségét, az Egyesült Államok ezt képes ellensúlyozni, így folyamatosan csökken a nyersanyag ára. Márpedig a tartósan alacsony ár egyik szereplőnek sem kedvező - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, napjainkban egy újabb "olajboom" van az Egyesült Államokban, hasonlóan az 1930-as évekhez, amikor az ország volt a világ legnagyobb olajkitermelője és exportőre. A becslések szerint 2-3 éven belül újra exportőrré válhat az ország - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását