2024. április 19. - Emma

A Városliget maradjon közpark

Hiába az évi sok száz millióért végzett propaganda, a budapestiek elsöprő többsége újra és újra kinyilvánítja, hogy a Városligetbe nem akar új épületeket. Főpolgármesterként én sem akarok mást: a Városliget maradjon közpark! - írja közleményében Karácsony Gergely.
2019. március 6. szerda 10:08 - HírExtra


"A Greenpeace Magyarország 2016 óta készít közvélemény-kutatásokat Budapesten, amelyek rendre az mutatják, hogy a fővárosiak ellenzik a Városliget beépítését. A budapestiek négyötödének véleménye három éve változatlan: zöldterületet, közparkot, tiszta levegőt akarnak a Városligetben! A ma nyilvánosságra hozott felmérés igazolja, hogy az emberek véleménye nem eladó: pénzzel, kampánnyal, hamis propagandával nem lehet megvenni a budapestieket.

A Közlekedési Múzeum helyének kijelölésével és terveivel a kormány maga jelölte ki azt az utat amin járni kellene: a zöld környezet pusztítása helyett az építkezéseket a lepusztult és fejlesztésre váró rozsdaövezetekbe kell vinni. Főpolgármesterként az első dolgom lesz, hogy kezdeményezem a Városligeti Építési Szabályzat módosítását, társadalmi párbeszédet indítok a már megkezdett beruházások lezárásáról, a múzeumi épületeknek pedig máshol keresünk új helyet.

A hatalom embere kiszolgáltatja a Városligetet a fideszes érdekeknek, az emberek hatalma azonban mást akar: közparkot a Városligetbe és fejlesztéseket az elhagyott ipari területekre."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását