2024. március 28. - Gedeon, Johanna
A kínai kormány támogatja a Huawei Technologies vállalatot az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen indított perben - jelentette ki pénteken a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés idei éves ülésszakának alkalmából tartott évértékelő sajtóértekezletén Vang Ji külügyminiszter, államtanácsos.
2019. március 9. szombat 08:30 - HírExtra
 

A Huawei Technologies csütörtökön nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pert indít az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen, mert alkotmányellenesen korlátozza üzleti tevékenységét. Donald Trump amerikai elnök tavaly augusztusban iktatta törvénybe a kormányzati szerveknek és ügynökségeknek a Huawei berendezéseit használó szervezetekkel való együttműködést tiltó rendelkezést.

Az államtanács tagja a tájékoztatón leszögezte: "a kínai vállalatok nem lesznek bárányok és nem fognak hallgatni".

Hangsúlyozta, hogy "szándékos politikai nyomásgyakorlásnak" tekintik az utóbbi időkben egyes személyek és egyes vállalatok ellen életbe léptetett intézkedéseket, és a kínai kormány "minden tőle telhetőt meg fog tenni" az érintettek érdekeinek a védelmében. "Nem pusztán egyes vállalatok érdekei mellett állunk ki ugyanis, hanem országunk és népünk fejlődéshez fűződő jogos érdekei mellett" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását