2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hosszú börtön a drogcsempésznek

Jogerősen hat és fél év börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy szerb és dél-afrikai kettős állampolgárságú férfit, aki csaknem 17 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Csehországba csempészni.
2019. március 9. szombat 13:47 - HírExtra
 

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.

A férfi nem tudott visszafizetni egy 8500 eurós kölcsönt, és a hitelezői felajánlották neki, hogy tartozását rendezheti, ha kábítószert szállít Koszovóból a csehországi Teplicébe. 2017 szeptemberének végén Szerbiában, Nisben található lakóhelyéről elvitte élettársa autóját Koszovóba, Prizrenbe, hogy ott drogot rejtsenek el benne.

A vádlott az átalakított autóval a röszkei határátkelőhelyen október 20-án éjjel jelentkezett belépésre. A pénzügyőrök az ülések alatt és a hátsó lökhárító mögött kialakított rejtekhelyeken 22 csomagban csaknem 17 kilogramm marihuánát találtak.

A vádlott beismerte bűnösségét.

A táblabíróság ezzel a döntéssel helybenhagyta a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását