2024. március 29. - Auguszta

Szivar kisokos: megoldás néhány kellemetlen problémára

A kezdő szivarosok még nem tudnak mindent erről a művészetről, így összeszedtünk néhány tippet, amikre érdemes figyelni, ha szivarozásra adjuk a fejünket. Természetesen a profik is tanulhatnak új dolgokat, így az ő figyelmükbe is ajánljuk ezt az írást.
2019. március 20. szerda 19:26 - HírExtra
 
A Humidorshop.hu szivar kisokosa alapján ha nem kívánt szagok szállnak fel a humidorból, fontos, hogy ne a tisztítószerekhez nyúljunk azonnal! Ezeknek az illata ugyanis érezhető marad a takarítás után. Nagyon ritkán fordul elő az, mikor tisztítószert kell alkalmazni a humidor megtisztítására.

Ha mégis szeretné megtisztítani, azt a következőképp teheti meg:

1. Nyissa ki a humidort és hagyja, hogy 2-3 napig szellőzzön

2. Ha a szag továbbra is érezhető, tegyen egy pohár rumot vagy whiskeyt a humidorba, majd zárja le néhány napra. Ez sokáig nem engedi visszatérni a kellemetlen illatokat, ugyanis a cédrusfa magába szívja az italok aromáit.

Hogyan leheljük életre a kiszáradt szivarokat?

Egy kiszáradt szivarral bizony borzasztóan óvatosan kell bánni, hiszen nagyon érzékenyek, könnyedén el is törthetnek, a borító levél pedig akár meg is repedhet. Ha kiszáradt a szivar, nem kell azonnal kétségbeesni, ugyanis a humidorban újra életre lehet kelteni. Ezt úgy teheti meg, ha a humidorban a páratartalmat fokozatosan növeli. A fokozatosság azért fontos, mert ha nem így tenne, a borító levelek elrepednének a feszültség miatt. A megfelelő környezetben a szivarok 8-10 hét alatt visszanyerik eredeti állapotukat.

Dohánybogár-fertőzés

Dohánybogár-fertőzés a magas hőmérsékleten tárolt szivaroknál fordul elő jellemzően. Egy fertőzött szivart egészen könnyedén fel lehet ismerni, ugyanis a bogarak apró lyukakat hagynak a külső dohányleveleken. Ezek a kellemetlen kis élőlények az első 1-2 hónapban 5 mm nagyságúra is megnőhetnek. Ha észrevesszük, hogy az egyik szivar fertőzött, azt azonnal el kell távolítani a többi közül, ugyanis a bogarak hamar megfertőzhetik a humidorban tárolt összes szivart.

 

Az eltávolított fertőzött szivart érdemes elégetni, vagy jól záródó zacskóban kidobni, a többi szivart pedig csak akkor szabad visszahelyezni a humidorba, ha azt már kitisztítottuk. Ha nem szeretné, hogy az eset megismétlődjön, és esetleg fél, hogy lárvák maradtak a szivarokon, érdemes jól lezárva, akár két-három zacskóba is becsomagolva lefagyasztani a szivarokat. A sok zacskó azért kell, hogy véletlenül se vegyenek fel a fagyasztás során kellemetlen szagokat a szivarok. Mikor kiveszi a néhány napig fagyasztóban tartott szivarokat, ügyeljen arra, hogy azok fokozatosan engedjenek fel, különben a külső dohánylevelek el fognak repedni.

Ha egyéb problémája akadt a szivarjaival, keresse fel a Humidorshop.hu munkatársait, ahol további hasznos információkat és tanácsokat találhat!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását