2024. április 19. - Emma

Milyen kisgyermek kanapét válasszunk?

Ha már eljutottunk oda, hogy a gyermekünk kinőtte a babaágyat, ideje elgondolkodni azon, hogy milyen is legyen az új fekhelye. Természetesen a külcsín nem minden, így nem csak arról kell beszélnünk, hogy kívülről milyen is legyen.
2019. március 22. péntek 10:44 - HírExtra
 Első és legfontosabb szempont a biztonság, vagyis hogy a gyermekünk ne tudjon legurulni az ágyról. Éppen ezért célszerű olyan ágyat választanunk, amit körbeölel a leesésgátló, így nem érhet senkit meglepetés az éjszaka közepén. Hiszen nem a legjobb ébresztő, ha a gyermekünk sírására ébredünk, aki lepottyant álmában az ágyáról. Azok a kisgyermek kanapék, amik körben támlásak, csak egy kis helyet biztosítanak arra, hogy a gyermek fel-le másszon az ágyról. Épp emiatt a biztonság miatt olyan népszerűek a kisgyermekes szülők körében.

Ennél a típusnál szövetek teljes tárháza áll a rendelkezésünkre, hiszen a Disney-s daraboktól kezdve egészen a natúr egyszínűig minden elérhető ma már. Ezen felül, az ágyneműtartónak hála nem kell külön az ágynemű elrámolásának kérdésével is foglalkoznunk. Általánosságban elmondható, hogy ezek a kanapék egy nagyobb gyerek, de akár egy átlagos súlyú felnőtt súlyát is elbírják. Tehát így az sem jelent gondot, ha a gyermekünk elalvás előtt kikönyörgi, hogy bújjunk oda mellé egy mese idejére. Az a rész, ahol nem rendelkezik támlával, vagyis a közlekedő, bárhová elhelyezhető attól függően, hogy mire van szükségünk. Tehát lehet jobbos, balos vagy akár középen is.



Ha szeret a gyermek a földön aludni, akkor nagy kedvence lehet az a kanapé típus, amit a földre ágyazhatunk. Ennek nagy előnye, hogy nem kell attól tartanunk, hogy ha legurul, akkor bármi baja lesz, hiszen alig van a talajszint felett a fekvőfelület. Nappal ez egy sima gyerekkanapé, amin bármit lehet csinálni, mesét olvasni, ugrálni vagy bármi egyebet. Éjjelre pedig elegendő, ha csak kihajtjuk a matracot, és kész is az ágy. 2 gyereknek vagy 1 felnőtt+1 gyermek párosnak is tökéletesen kényelmes fekhely.

Végül pedig, ha már idősebb gyermekről van szó, úgy a korral az igények is változnak. Tehát már nem szempont, hogy mesefigurás vagy színes legyen. Sokkal fontosabb, hogy kényelmesen lehessen rajta heverészni vagy akár számítógépezni, nem is beszélve az XBOX-ról vagy a PS4-ről. Nekik már inkább az ifjúsági heverő való, hiszen mind magasság, mind súly tekintetében is túlmennek a kisgyermekeknek szánt darabokon. Éppen ezért is praktikus, ha egy kétszemélyessé nyitható ifjúsági kanapét választunk.

Reményeink szerint engedtünk egy kis betekintést a gyermekek számára készült kanapék világába, de ha mégsem lett volna elég, akkor a Nonstop Bútor kollégái készségesen segítenek minden kérdésüket megválaszolni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását