2024. március 28. - Gedeon, Johanna
"Valami drámainak" kellene történnie ahhoz, hogy Donald Trump elnök ne zárja le az amerikai-mexikói határt - jelentette ki vasárnap az ABC televízióban Mick Mulvaney, a Fehér Ház ügyvezető kabinetfőnöke. Kellyanne Conway főtanácsadó szintén védelmébe vette az elnök tervét.
2019. április 1. hétfő 07:07 - HírExtra
 

Mick Mulvaney hangsúlyozta: egyedül márciusban mintegy 100 ezer ember akart átkelni az Egyesült Államok déli határain, ami "humanitárius válság" - hangoztatta.

Mulvaney utalt Jeh Johnson, az Obama-kormányzat belbiztonsági minisztere napokban elhangzott interjúira is, amelyekben a demokrata párti politikus a határon kialakult helyzetet szintén válságosnak minősítette. Johnson csütörtökön az MSNBC televízióban, szombaton pedig a Fox televízióban szögezte le, hogy a déli határon "igazi válság" van.

"A múlt héten egyetlen napon négyezer ember jelent meg a határon, márciusban pedig százezren akarták átlépni a határt. Ez jóval nagyobb arány, mint amit valaha is láttam miniszterségem három esztendeje alatt" - fogalmazott Johnson a szombati interjújában.

Mick Mulvaney az ABC televízió vasárnapi politikai vitaműsorában kifejtette: "ha már Jeh Johnson is ezt mondja, akkor remélem, az emberek most már hisznek nekünk. A demokraták egy-két hónappal ezelőtt még nem hittek nekünk, amikor azt hangsúlyoztuk, hogy a határon humanitárius és biztonsági válság alakult ki".

Kellyanne Conway, Donald Trump belpolitikai főtanácsadója vasárnap a Fox televíziónak kijelentette: az elnök "nem blöffölt", amikor a napokban a határok lezárását helyezte kilátásba.

"Nyugodtan komolyan vehetik az elnököt" - fogalmazott, hozzátéve hogy "a migrációs problémát a kongresszus oldhatja meg, amely eddig kudarcot vallott ebben".

Az amerikai elnök pénteken jelentette be, hogy "nagyon nagy valószínűséggel" még a héten lezárja az amerikai-mexikói határt. "Mexikónak tennie kell valamit, ellenkező esetben lezárom a határt" - hangoztatta Trump az után, hogy szerdán Kevin McAleenan, a vám-, és határőrség vezetője közölte, a helyzet "forrponthoz érkezett" a déli határon.

Kellyanne Conway védelmébe vette Donald Trump szombati döntését arról, hogy megvonja a pénzügyi támogatást Salvador, Guatemala és Honduras kormányaitól, mert szerinte nem tettek semmit az országaikból az Egyesült Államok felé induló migránskonvojok ellen. Conway úgy vélte, hogy a támogatás megvonása nem rontja az ezekben az országokban élők helyzetét. "Muszáj volt üzenetet küldenünk nekik" - hangoztatta Conway.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását