2024. április 18. - Andrea, Ilma

M1, EU-választás, okoskodás

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője úgy véli, felborulhatnak a jelenlegi erőviszonyok, ha a 97 millió bizonytalan uniós állampolgár szavaz az európai parlamenti (EP-) választásokon.
2019. április 29. hétfő 12:11 - HírExtra
 

Pócza István hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, a politikusok elkezdtek helyezkedni, és már osztogatják a helyeket a következő ciklusra. Szerinte Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje például már "nyeregben érzi magát", és arról beszél, mit fog csinálni, amikor megnyeri az EP-választást.

Manfred Weber nyilatkozatai alapján pont azokat - időseket, gyerekeket - szeretné Európába hozni, akik ellátásra szorulnak, ezzel - az elemző véleménye szerint - szociális ellátórendszert csinálna Európából. Pedig Európa megtehetné, hogy ezeket az embereket az anyaországukban segíti - vélekedett.

Hozzátette, a néppárti csúcsjelölt próbálja feloldani a migránsok befogadásáról szóló konfliktust, de a bevándorláspártiak erős nyomást gyakorolnak rá.

Pócza István kitért arra is: egyre valószínűbb, hogy a britek részt fognak venni az EP-választásokon, ez pedig a szocialisták támogatottságát fogja növelni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását