2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Canary Wharfba költözik az EBRD

Költözik több mint negyedszázada használt székhelyéről az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), de új székháza is London pénzügyi központjában lesz.
2019. május 1. szerda 14:59 - HírExtra
 

Az EBRD londoni bejelentése szerint Simor András, a bank alelnöke - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, aki az EBRD pénzügyi és működési igazgatói tisztségét is betölti - szerdán írta alá az új EBRD-központ bérleti szerződését.

A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 1991-ben alapított londoni pénzintézet 1993-ban foglalta el mostani székházát, amely a City keleti szélén fekvő Exchange Square-en emelkedik.

Ennek a székháznak a bérlete 2022-ben lejár, és az EBRD abban az évben költözik át a londoni keleti térségében kiépített új üzleti központ, a Canary Wharf irodavárosába, ahol egy 24 emeletes épület felső 12 emeletét foglalja el.

A bank szerdai tájékoztatása szerint az új székhelyen az EBRD 3500 alkalmazottja közül 2500-an dolgoznak majd.

Az EBRD igazgatótanácsa - amely a bankot tulajdonló 67 ország, valamint az Európai Unió és az Európai Beruházási Bank (EIB) képviselőiből áll - április 29-én hagyta jóvá a költözési tervet.

Az EBRD tavaly 9,5 milliárd euró értékben folyósított új befektetéseket a működési területét alkotó 38 gazdaságnak, és az idei évre - fennállása óta először - 10 milliárd eurót meghaladó folyósításokat tervez.

A bank tavalyi nettó eredménye 340 millió euró volt a 2017-ről jelentett 772 millió euró után.

A csökkenés részben a törökországi befektetések után eszközölt tartalékolás költségeiből eredt az EBRD eredménybeszámolója szerint.

A nem teljesítő kinnlevőségek aránya a teljes hitelportfolión belül 2018-ban 4,7 százalék volt az egy évvel korábbi 3,9 százalék után.

Az EBRD beszámolója szerint a rossz kinnlevőségek arányának növekedését is jórészt a törökországi gazdasági fejlemények okozták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását