2024. március 19. - József, Bánk

Te melyik házhoz tartozol a Trónok harca világában? Megmondjuk!

Hamarosan véget ér a G.R.R.Martin által megálmodott és a HBO által képernyőre vitt világhírű sorozat. Emberek milliói várják már, hogy ki lesz a Trónok harcának igazi nyertese. Három ház szülötte is esélyes arra, hogy uralkodjék, ám nem tudni, hogy ki lesz a végső befutó.
2019. május 14. kedd 14:04 - HírExtra
 

Összeállítottunk egy kis jellemzést, ami alapján te is kiválaszthatod, hogy melyik házba tartozol és aztán megtudhatod, hogy milyen whisky illik az általad kijelölt házhoz! Indulhat a teszt?

Bátor vagy? Nem riadsz meg a tél igazi arcától? Bírod a hideget? Kitartasz az esküd mellett? Ha mindegyikre igennel feleltél, akkor te a Stark-házhoz tartozol!

A Stark-ház az egyik legősibb a Trónok harca fantasy világában. A Starkok Deresben élnek, és évszázadok óta ott uralkodnak. Jelszavuk: Közeleg a Tél, ami sokszor elhangzik különböző Trónok harca karakterek szájából is. A ház híres uralkodója Ned Stark volt, aki az utolsó leheletéig őrizte ősei címét, és bátran kitartott népe mellett.

A Stark-ház címerállata a rémfarkas, ami igazán illik az északi szülöttekhez, akárcsak a Dalwhinnie lepárlóban készült single malt whisky. A Dalwhinnie lepárló ugyanis Skócia legmagasabban fekvő lepárlója, így a hűvös és távoli tájról érkező hordókban érlelt whisky tökéletes ital Stark-ház tagjainak, akik a tél igazi barátai.

Imádsz víz közelben lenni? Nyers vagy és semmitől sem riadsz vissza? Inkább valakit szolgálsz, mintsem te legyél a központban? Ha a fentiek illenek rád, akkor te a Greyjoy-ház szülötte vagy!

A Vas-szigetek urai a Greyjoyok, és bár uralkodások nem vezethető vissza nagyon régre, de legendás csaták szereplői voltak. A házuk jelmondata: „Mi nem vetünk!” arra utal, hogy ők mindig megteremtik maguknak azokat a dolgokat ami a túléléshez kell, legyen ez bármilyen nehéz. Címerük a fekete alapra festett kráken, ami visszaköszön a házról mintázott whiskys üvegen is.

A Talisker Select Reserve - Game of Thrones House Greyjoy névre hallgató whisky igazán stílusosan egy olyan szigeten készül, ami hasonlóan híres a Vas-szigetekhez. A Sky szigetén érlelt single malt whisky 43%-os alkoholtartalma igazán illik a Greyjoyokhoz, akik szeretik az erős italokat, és a veszélyes tengeri csatákat.

Mindig megfizeted az adósságod? Szeretsz másokat meghódítani? Jól bánsz a fegyverrel és igazi taktikus vagy a csatákban? Akkor te a Lannister-házba tartozol!

Bár a Lannisterek házasságkötéssel nyerték el a Kaszter hegyi várukat és vagyonukat, ez mit sem számít, hiszen ők Westeros legvagyonosabb családja. Ők a Nyugat-őrzői, és rengeteg aranybánya van a birtokukban. Felveti őket a pénz, de taktikusan védik családjuk tagjait, és nem félnek oroszlán módjára nekirontani ellenségeiknek. Nem hiába a címerállatuk a vörös oroszlán, és jelmondatuk a Halld az üvöltésem!

Egy tüzes 9 évig érlelt 46%-os single malt whisky tökéletes illik a Lannister-ház tagjaihoz, akik képesek éveket várni arra, hogy övék legyen a Vastrón. A Lagavulin az egyik legrégebbi whiskylepárlók egyike, legalább 200 éve palackozzák itt Islay szigetén ezt az aranybarna whiskyt, így ha igazi nemes Lannister vagy, akkor ezt kortyolgatod miközben arról álmodozol, hogy hamarosan a Vastrón a tiéd lesz!


 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását