2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mivel etessük a vízi teknősünket?

Mikor úgy döntünk, hogy egy teknőst fogunk tartani, akkor számos kérdés felvetődhet bennünk. Hol fogjuk tartani, milyen körülmények az ideálisak, és a legfontosabb, hogy mivel fogjuk táplálni a teknősünket?
2019. május 22. szerda 18:41 - HírExtra
 

A teknőc tartására, lakhelyének kialakítására külön gondot kell fordítanunk, hiszen számos speciális szempontot kell figyelembe vennünk. Minden esetben fontos, hogy nagy mozgástere legyen a teknősnek, ami alapjában véve kicsi, de kell, hogy jól elkülönített helyen legyen számára egy napos, meleg és egy hűvös, árnyékos része is az élőhelyének. Ez létfontosságú, mivel nem állandó testhőmérsékletű állatokról beszélünk, így ha túl sokat töltenek meleg, napos területen, akkor könnyen hőgutát kapnak.

Bár azt is gondolhatnánk, hogy a teknősnek mindegy, mit adunk enni, de ez nem igaz, mivel nagyon alaposan meg kell válogatni, hogy mi is az.

Lehetséges opció a Trópus - Szárított Fehér Hal, ami a liofilizálási eljárásnak köszönhetően tartalmaz minden fontos összetevőt, aminek köszönhetően tápanyagban és vitaminban gazdag. Magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően (kalcium és foszfor) nagyban elősegíti az egészséges csontozat kialakulását. Érdekessége, hogy ezt a tápot a törpesünök és a macskák is előszeretettel fogyasztják.



Nem mindennapi dolog, de létezik a teknősöknek napi menüs kiszerelésű eleség is. Erről azt kell tudni, hogy a menü összetétele a hét minden napjára biztosíthatja a változatos, számukra megfelelő étrendet. Ezen kívül pedig a természetes forrásból származó kalcium, fehérje és ásványi anyag szükségletet egyaránt. Adagolása roppant egyszerű, hiszen csak annyit kell nekik adni, amennyit a teknősök néhány percen belül elfogyasztanak.

Egy szintén másfajta variáció a Sera Raffy hüllőtáp, ami a teknősök számára természetes táplálékállatokból és növényi nyersanyagokból áll. Ez egy granulált, úszó táplálékrúd, ami bármelyik vízi teknős napi táplálására alkalmas. A tápanyagok kiegészítéseképpen meszet, aminosavakat és különböző vitaminokat is tartalmaz. Mivel természetes rák- és halillata van, így emiatt a teknősök előszeretettel fogyasztják. Ez a táp segít megelőzni a különböző betegségek kialakulását, valamint szép és egészséges páncélzatot biztosít a teknősök számára.

Végül pedig a Tatti Teknős müzli is egy jó opció, mivel sok zöldséget, gabonát és a számukra szükséges vitaminokat, valamint ezen felül még megnövelt dózisú C-vitamint is tartalmaz. A különböző vízi teknősök táplálékigényeihez igazodik ez az eledel, ami a kiegyensúlyozott étrend fényében több, mint tizenötféle, különlegesen kíméletesen elkészített növényi összetevőt tartalmaz.

Ahogy látható, a teknősök számára ideális eledelek között mindenképp megtaláljuk az adott állat sajátos igényeinek megfelelőt. Válogassunk bátran a Kedvence.hu webáruház kínálatában!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását