2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A router és a kamerarendszer közötti hatékony kapcsolat megteremtése

Manapság legyen szó akár az otthonunk, irodánk vagy nagy értékű eszközöket őrző telephelyünk hatékony védelméről, ennek az eléréséhez modern eszközökre van szükségünk. Ennek megfelelően a hagyományos vezérlésű kamerák helyett célszerű olyanokat beszereznünk, amiket távolról is képesek vagyunk vezérelni.
2019. június 18. kedd 13:48 - HírExtra
 
Ezzel több előnyre is szert tehetünk, nem beszélve a kényelmes használatról. Természetesen mielőtt a rendszer által biztosított hasznosságot élvezni tudjuk, először még meg kell oldanunk annak a beüzemelését. Ez technikai szempontból egy kicsit összetettebb feladat, emellett pedig szükségessé teszi a hozzávaló eszközök beszerzését.

Rövid bejegyzésünkben tehát azt mutatjuk meg, ahogy a gyakorlatban történik a router és a kamerarendszer közötti hatékony kapcsolat megteremtése.

A távoli vezérlésű kamerarendszerek előnyei


A távoli vezérlésű kamerarendszerek igazi értékét az adja, hogy a segítségükkel egy szimpla WiFi hálózathoz csatlakoztatva távolról is el tudjuk érni a kamera élőképét. Ezen kívül szükség esetén a már rögzített felvételeket is vissza tudjuk nézni.

Ezek a funkciók számos élethelyzetben jelenthetnek könnyebbséget és megnyugvást. Miközben távol az otthonunktól nyaralunk, egyetlen kattintással meg tudunk győződni róla, hogy a gondtalan pihenésünk alatt a lakásunk is érintetlen maradt-e.

Emellett szintén megnyugvást jelenthet egy ilyen készülék, ha bármiféle figyelmeztetést kapunk az irodánkat vagy a telephelyünket illetően. A kamera felvételeit utólag visszanézve meg tudunk bizonyosodni róla, hogy mi is történt valójában.

A router és a kamerarendszer közötti hatékony kapcsolat megteremtése


Amennyiben a kameránkat távolról is el szeretnénk érni, a router számára meg kell adnunk, hogy melyik portot szükséges használnia, mégpedig milyen IP címmel együtt. A példa kedvéért a folyamatot egy TP-Link router segítségével mutatjuk meg.

A routeren belül a “Forwarding” menüpontra van szükségünk, majd pedig az “Add” gombra kell kattintanunk. A “Service Port”, illetve az “Internal Port” mezőbe vigyük fel a kamera által használt portot.

Ezt követően az “IP address” mezőbe írjuk be a kamerának megadott IP címet. Ezt egyébként meg tudjuk találni az IP kamera keresőprogramban. Kattintsunk az “Apply”, “Accept” vagy “Save” gombra és indítsuk újra a routert.

Az összekapcsolást segítő eszközök a DEFLOC kínálatában

Vagyonvédelemmel foglalkozó vállalkozásként a DEFLOC igyekszik minden szükséges eszközt biztosítani a távoli vezérlésű kamerák kapcsán is.

A webáruház kínálatát böngészve olyan eszközök egész sora vár minket, mint a különféle Grid antennák, körsugárzó antennák, szektor antennák, illetve változó teljesítményű switch készülékek.

Minden szükséges kellék adott tehát ahhoz, hogy távolról is gondoskodni tudjunk az értékeink hatékony védelméről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását