2024. április 25. - Márk

5 dolog, amiért hasznos lehet egy nyári gyerektábor

Elérkezett a népszerű gyerektáborok ideje, amelyek közül nem mindig könnyű kiválasztani a legeslegjobbat.
2019. június 28. péntek 10:13 - HírExtra
 
Néhány támpont alapján azonban már könnyebb eligazodni, milyen jellegű gyerektábor is való a fiataloknak. Mindenesetre bármilyen tematikájú tábort is választunk, fontos tudni, hogy az alábbi előnyökkel és pozitívumokkal gazdagíthatjuk gyermekeink életét:

1. Egyedülálló érdeklődési kör kialakítása

Nem mindennap találkozhatnak a gyerekek olyan specifikus irányzatokkal, mint például videójáték-tervezés, robotika vagy íjászat. A különböző tematikájú táborok bővíthetik a gyerekek érdeklődési körét, s egy-egy program alkalmával megtalálhatják azt a bizonyos dolgot, amit tényleg őszintén élveznek és szeretnek. Legyen szó sportolásról, hobbiról vagy hivatásról – mindenképpen pozitívumnak tekinthető, ha a gyerekek olyan felfedezéseket tesznek, amelyeket mindenekelőtt a magukénak éreznek.

2. Új képességek

A táborok remek lehetőséget jelentenek az új képességek, készségek felfedezésében. A táborozók sok esetben – például a kreativitást és a művészeteket illetően – ilyenkor szembesülnek először saját rendkívüli adottságaikkal. Ezért a legjobb nyári táborok egyfajta tehetséggondozói tevékenységet is szolgáltatnak.

3. Eltérő ismerkedési formák

A táborlakók – ha nem is már az első napon, ám a tábor végére biztosan – újfajta attitűddel rendelkeznek majd, ami az ott kialakult barátságokat más perspektívába helyezi. Ezek a táborban induló kapcsolatok akár egy osztálytársi barátságnál is szorosabb kötődésekké is alakulhatnak. Az önfeledt és laza közegben pedig könnyebben is nyitnak egymás felé a gyerekek.

4. Önállóság és függetlenség fejlesztése

Mivel a gyerekek ilyenkor egyedül, azaz szülők nélkül táboroznak, gyakrabban kénytelenek feltalálni magukat, ami természetesen nagymértékben elősegíti az önállósodás folyamatát. Ez egyrészt a komfortzónából való kilépést jelenti, másrészt pedig a függetlenedés folyamatát elindító lépéseket.

5. Sikerélmény és magabiztosság

A sikerélmény és a magabiztosság elképesztő módon összefüggenek: igazából egyik sem létezik a másik nélkül. A legtöbb tábor – így a PEOPLE TEAM-tábor is – alapfilozófiája szerint leginkább arra törekszik, hogy a lehető legintenzívebb és legkülönlegesebb sikerélményeket biztosítsa minden résztvevője számára. Ehhez számtalan feladatteljesítésre és rengeteg dicséretre van szükség, amelyek következtetésképpen folyamatosan táplálják a magabiztosságot. Hosszú távon mindez kulcsfontosságú a sikeres, boldog és derűlátó önbizalommal teli felnőttkorhoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását