2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az esküvőre történő ékszerválasztás szabályai

Míg régebben nagy népszerűségnek örvendtek a gyöngyékszerek, addig manapság már inkább a köves darabok vették át a vezető szerepet. Hogy ez miért van így? Körüljárjuk mai cikkünkben.
2019. július 23. kedd 17:52 - HírExtra
 
A gyöngyből készült ékszer története

A gyöngyhöz és annak viseléséhez számos babona kötődik, főleg az esküvővel kapcsolatban.

Mondják, hogy annyi könnyet ejt a leendő ara a házassága folyamán, ahány gyöngyöt visel, így manapság biztosra mennek, hogy ezt kiküszöböljék. Pedig nem volt ez mindig így, hiszen a századelőn éppen ellenkezőleg volt, azaz minden menyasszonyi viselet mondhatni kötelező eleme volt a ruhákon megjelenő gyöngy díszítés. Egyrészt az egyik legjobb módja volt az anyagi jólét kifejezésének, másrészt úgy tartották, hogy véd a szemmel verés ellen.

A XXI. század elején még nagy volt a kereslet a gyöngyékszerek iránt, gyakorlatilag minden menyasszonynál jelen volt, akár egy kisebb-nagyobb fülbevalón vagy éppen nyakláncon. Ezután jelentek meg és szorították le a trónról a különböző kristályok, gyémántok.

Először a ruha, aztán az ékszer!

Mivel szinte végtelen az ékszerpaletta, ezért mindenképp érdemes először a ruhát kiválasztani, majd csak utána az ékszereket. Hiába tudjuk fejben, hogy milyen ruhát szeretnénk, nem biztos, hogy a valóságban az áll jól, vagy abba szeretünk bele. A ruha díszítése nagyban befolyásolja az ékszerválasztást, mivel fontos, hogy harmóniában legyenek egymással. Ha nincs ilyen jellegű díszítés a ruhán, akkor szabadabban választhatunk ékszert.

Ugyanígy meghatározó a ruha színe is. Mivel a divat folyamatosan változik, így nehéz meghatározni, hogy éppen mi a törvényszerű. Az biztos, hogy a törtfehér, krémszínű vagy éppen ekrü ruhákhoz tökéletes választás a krémszínű vagy vajszínű gyöngy ékszerek. Ezen felül pedig a világos topáz, az úgynevezett golden shadow vagy éppen halványsárga kristály ékszer szettek lehetnek a befutók.

A ruha színe és stílusa

Mostanában egyre inkább a hagyományos fehér ruha jött újra divatba, amihez értelemszerűen a hófehér gyöngyök és az áttetsző kristályok, gyémántok a nyerők.

A ruha záródása, kivágása is mérvadó a választás során. Egy nyakban záródó ruha esetében egy fülbevaló a jó választás, míg egy pánt nélküli felsőrésszel rendelkező ruha esetében egy csodaszép nyakék is harmonikus lehet. A “V” alakú dekoltázsok esetében pedig nyugodtan válasszunk olyat, ami kicsit belóg.

Egy bevállalósabb menyasszonynak sem kell beérnie kevesebbel, a színes esküvői ruhához is kereshet hozzá illő ékszert, minden bizonnyal megtalálja az igazit.

Végül pedig nagyon fontos, hogy mindig tartsuk szem előtt, hogy ez a nap rólunk és a szerelemről, egy életre szóló választásról szól.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását