2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elem nélküli zseblámpa LED-del

Kevés olyan ember van, akivel ne fordult volna már elő, hogy akár használat, akár állás közben lemerült a zseblámpában lévő elem. Erre az a megoldás, hogy minden esetben van nálunk tartalék elem, vagy olyan lámpát választunk, ami elem nélkül működik.
2019. július 24. szerda 18:55 - HírExtra

Elem nélküli zseblámpa

Igen, létezik elem nélküli zseblámpa. Népszerűbb, ismertebb nevén ez az ún. felrázós zseblámpa. Ez főleg azért van, mivel ennél a lámpánál a mozgással termeljük az áramot. Alapjában véve ez hasonlít a nagyobb erőművekhez, mivel ha a vezetőben mozog a benne lévő mágneses tér, esetleg a mágneses tér körül mozog a vezető, akkor az áramot generál.

A létrejövő áram az, ami hatással van, jelen esetben feltölti a kondenzátort, így pedig világítani fog a lámpa. Az, hogy melyik lámpánál mennyi ideig lehet egy 30-60 másodperces felrázással világítani, az típusonként változó. Az ellenben egységesen elmondható, hogy egy 30 másodperces rázás általában 15 percre elegendő, mivel a LED keveset fogyaszt. Összességében véve ez egy elég gazdaságos és jó arány. Manapság kifejezetten előny a környezetbarát technológia alkalmazása, így mindenképp elgondolkodtató dolog a használata.

Tölthető zseblámpa


Ha már a környezettudatosság került szóba, a tölthető zseblámpák majdnem ugyanolyan környezetbarátak, mint az elem nélküli társaik. Hiszen ebben az esetben sem termelünk a környezetünkre káros szemetet azzal, hogy világítunk. A tölthető zseblámpák esetében az energiaforrás egy akkumulátor, ami az esetek jelentős részében USB-ről tölthető. Ez egy roppant okos megoldás, mert napjaink technikai fejlettségének hála már bárhol és bármikor fel tudjuk tölteni a lámpánkat. Ahogy látható, mindenképp a legjobb választás az elem nélküli vagy éppen tölthető zseblámpa.

A zseblampa.com kínálatában találtunk egy igazán figyelemreméltó darabot, mégpedig a Ledlenser F1R tölthető LED zseblámpát. Mivel ez egy alig több mint 10 centiméteres zseblámpa, bárhol elfér, így akár autóban, táskában is magunkkal vihetjük. A méretéből adódóan nem is gondolnánk, hogy rendkívül nagy teljesítményű (1000 lumenes) és ugyanennyire környezetbarát is. Azt az 1000 lumen fényerőt 160 méteres távolságban és akár 60 órán át képes biztosítani.

Mivel ez a lámpa az F1-ből lett kifejlesztve, így a leginkább kedvelt funkciókat megőrizték, hiszen ami egyszer bevált, arra vigyázni kell. Ezek közé tartozik például az elektronikus szabályozás, a benne foglalt hőérzékelő, az állóképes végzáró sapka, a beépített elgurulás elleni védelem, a cserélhető taktikai gyűrű, az IPX8 szabvány szerinti vízállóság és természetesen az alkalmazás-optimalizált fényalakzat.

Sokféle felhasználhatósággal rendelkezik, és ahogy már fent említettük, roppant környezetbarát, hiszen USB-vel tölthető.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását