2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb naperőművek Magyarországon

Két újabb saját kivitelezésű naperőműpark kezdte meg működését az ALTEO-nál Nagykőrösön és Balatonberényben, ezzel - a monori és a domaszéki mellett - már négy működő naperőműparkkal rendelkezik a társaság - közölte az ALTEO hétfőn az MTI-vel.
2019. július 29. hétfő 14:33 - HírExtra
 

A tájékoztatás szerint a termelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszerben értékesítik 25 éven keresztül, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélye alapján.

A közlemény kitér arra, hogy az erőműparkok a 2017-2019-es stratégia keretében, 10-15 milliárd forintos beruházási program részeként valósultak meg.

A balatonberényi naperőműpark 13,4 hektáros ipari területen épült fel, kapacitása elérte a 6,9 megawattot. A nagykőrösi naperőműpark összesen 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egységből áll.

A két erőműpark összkapacitása 14 megawatt, ezzel - a domaszéki, valamint a monori létesítményekkel együtt - az ALTEO Csoport fotovoltaikus portfóliójának összteljesítménye eléri a 20 megawattot. Az ALTEO teljes villamosenergia-termelő kapacitása a megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliójának teljesítményével, valamint a földgáz erőművi kapacitással együtt meghaladja a 105 megawattot - írták a közleményben.

Az ALTEO vezérigazgatója, ifj. Chikán Attila a közleményben kiemelte, hogy terveik szerint az új erőműparkok működéséből fakadó bevételek a harmadik negyedéves eredményekben már látszódni fognak.

Az ALTEO Nyrt. hazai tulajdonban lévő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat. Üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz-energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára történő, személyre szabott energetikai szolgáltatásokra, fejlesztésekre.

Az ALTEO részvényeit 2010 októberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, azóta a társaság több sikeres kötvény- és részvénykibocsátást bonyolított le. A vállalat 2018-as árbevétele 18,7 milliárd forint volt, nettó eredménye pedig meghaladta az 500 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását