2024. március 19. - József, Bánk

Tényleg meg lehet bízni az olcsó nyárigumiban is?

A biztonságos közlekedés érdekében a választott autógumi kiemelt jelentőséggel bír. De vajon tényleg csak a legdrágább márkák biztosíthatják azt a védelmet, amire szükség van a balesetveszélyes szituációk elkerülésének érdekében? Honnan tudhatjuk, hogy megfelelő-e a választani kívánt abroncs? Ma már nem kell a szerencsére bíznunk a választást, ugyanis tesztek, szakértői vélemények és felhasználói tapasztalatok szép számmal állnak rendelkezésre.
2019. augusztus 7. szerda 13:27 - HírExtra
 
Akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk akkor, ha az autó méreteinek megfelelő gumit keressük. Ha megbízható webáruházakban keresgél, akkor nem kell kételkednie a megfizethetőbb nyárigumik minősége felől. Amennyiben nem mozog otthonosan az autógumi márkák piacán, akkor segítségül hívhatja például az ADAC autógumi tesztjeit, mely idén is összehasonlítja a márkákat, méghozzá több szempont alapján.

Nem mindegy, hogy a választani kívánt nyárigumi miként teljesít száraz és nedves körülmények között. Ezek mellett a fogyasztásra és a menetzajra is érdemes hangsúlyt helyezni, hiszen mindezek együttesen határozzák meg, hogy mennyire vagyunk elégedettek a gumi végső teljesítményével.



Sokan azért halogatják a gumicserét, mert túl drágának gondolják, és nem fér bele a háztartás költségvetésébe. Érdemes azonban átgondolni, hogy az autóhasználat során milyen kiemelt jelentőséggel bír a használt gumi. Nem véletlen, hogy a téli és a nyári változat mind anyagösszetételében, mind felületi kialakításában különbözik. Vannak, akik takarékossági okokból nyáron is a téli gumival gurulnak az utakra, ez pedig korántsem a legjobb döntés. A téli gumi nem a forró aszfaltra van kialakítva, és a fogyasztáson biztosan megérezhető lesz a különbség. A fokozott kopással összefüggésben pedig a következő téli szezont akár új szett beszerzésével is kezdhetjük.

Javasolt tehát a kritikus hét fok környéki hőmérsékletkor már gondolni a gumicserére, hiszen így elkerülhető, hogy az első havazásnál az árokban landoljunk. Hasonló a helyzet tavasszal is, ugyanis a forró aszfalt támasztotta követelményeknek kizárólag a nyári gumik felelnek meg. Akár az olcsóbb márkák is beválthatják a hozzájuk fűzött reményeket, érdemes a megfizethető online kínálatban is körülnézni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását