2024. március 19. - József, Bánk

Agyelszívást jelentett be Boris Johnson

Gyorsított vízum bevezetéséről szóló terveket jelentett be csütörtökön Boris Johnson brit kormányfő a "legkiválóbb és legragyogóbb" elmék számára a brit európai uniós tagság megszűnését (Brexit) követően.
2019. augusztus 9. péntek 09:06 - HírExtra
 

A bevándorlási szabályok átalakításának célja, hogy vezető kutatókat és szakembereket vonzzanak vele Nagy-Britanniába a tudomány, a technika és a technológia területéről.

A kormányfő hivatalának közleménye szerint Boris Johnson hangsúlyozta: nemcsak a már Nagy-Britanniában lévő tehetségeket támogatják, hanem biztosítani akarják, hogy a bevándorlási rendszer a legkiválóbb elméket vonzza a szigetországba a világ minden tájáról. A miniszterelnök úgy fogalmazott, szeretné, ha az Egyesült Királyság továbbra is globális tudományos szuperhatalom lenne. Az EU-tagság megszűnése után is támogatni fogják a tudományt és a kutatást - fűzte hozzá.

A július 24. óta hivatalban lévő kormányfő, aki Theresa Mayt váltotta a tisztségben, többször is hangoztatta, hogy az október 31-én esedékes Brexitet követően az ausztrálhoz hasonló bevándorlási rendszer bevezetését akarja annak érdekében, hogy magasabban képzett munkaerő érkezzen Nagy-Britanniába. A kormányfői hivatal csütörtöki tájékoztatása szerint a belügyminisztérium és az üzleti ügyekért felelős tárca a tudományos közösséggel együttműködésben dolgozza majd ki az új rendszert, a tervek szerint még az idén.

Az elképzelések között a különleges tehetségeknek fenntartott Tier 1 vízum számbéli korlátozásának eltörlése, valamint a fogadóintézmények - kutatóintézetek és egyetemek - számának bővítése is szerepel. Vizsgálják továbbá annak lehetőségét is, hogy töröljék azt a kötelezettséget, miszerint az igénylőnek állásajánlattal kell rendelkeznie az érkezést megelőzően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását