2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Nemzeti Balett új elóadása

Alexander Ekman koreográfiáját mutatja be pénteken 1st Steps elnevezésű új, modern estjén a Magyar Nemzeti Balett a budapesti Erkel Színházban.
2019. szeptember 2. hétfő 15:17 - HírExtra
 

Az Erkel Színházban szeptember 6. és 18. között öt alkalommal látható előadásban Johan Inger Walking Mad, Jirí Kylián Falling Angels és Hans van Manen Trois Gnossiennes című alkotása is szerepel - közölte a dalszínház hétfőn az MTI-vel.

Alexander Ekman svéd táncos-koreográfus a New York-i Juilliard School végzős növendékeinek készítette energikus, életvidám ritmikával teli alkotását Episode 31 címmel. A 18 táncossal színpadra állított produkcióban többek közt a klasszikus és a modern balett, a sztepp, a jazztánc, a groovy dance elemei ötvöződnek, amihez a zenei alapokat a New Yorkban élő svéd zeneszerző, Mikael Karlsson és Ane Brun norvég dalszerző számai, valamint Erik Satie 19. századi francia komponista művei szolgáltatják.

A 1st Steps a pénteki premiert követően szombaton és vasárnap, valamint szeptember 17-én és 18-án látható az Erkel Színházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását