2024. március 29. - Auguszta

Szíria: a magyar kormány Kállay kettőse

Bátortalannak és erőtlennek minősíti a kormány Szíriához fűződő viszonyát a Magyar Békekör.
2019. szeptember 14. szombat 11:17 - HírExtra
 

Csalódnia kellett annak, aki a Financial Times híre alapján úgy gondolhatta, hogy Magyarország helyreállítja 2012-ben egyoldalúan megszakított diplomáciai viszonyát Szíriával, és többé nem támogatja a törvényes szír kormány ellen indított háborút - írja a Békekör.

"Kormányunk meghátrált, mert Brüsszelből megálljt parancsoltak neki. Egyelőre csak egy diplomata teszi majd tiszteletét Damaszkuszban, de ő is csak alkalmasint. Az úgy teszek, mintha akarnám, de nem tehetem politika Kállay Miklós miniszterelnök II. világháborús kettősét idézi: „kilépnék a háborúból, de szövetségeseink nem hagyják”.

"Kiállni saját érdekünkben, eleget tenni annak, ami elvárható, vállalva akár a kockázatot is a béke, a békés együttműködés érdekében? Ugyan már! Pedig Damaszkusz, az egyoldalú szakítás dacára kész volna nekünk is helyet biztosítani az ország újjáépítésében, üzleti alapon. Nem merünk lépni, hanem mások engedélyére várunk. S közben rettegünk, nehogy a migránsok elözönljenek bennünket."

"Papolunk arról, hogy a népvándorlás okait a helyszínen kell orvosolni, de semmit sem teszünk érte. Egy fecske röpdös majd Budapest és Damaszkusz között, hátha nyarat csinál! Mi pedig asszisztálunk a színjátéknak, kormányfőnk harcos opportunizmusának, és Kállay kettősének a nemzeti érdek és a szövetségesi hűség között. Mintha nem is békés együttműködésről, a migráció megállításáról, rólunk volna szó!"
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását