2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Filmfesztivál tizenegy új alkotással

Tizenegy új német alkotás szerepel a Szemrevaló Német Filmfesztivál programjában, amelyet március 5-től rendeznek meg három fővárosi helyszínen és három vidéki településen - tájékoztatta az eseményt szervező budapesti Goethe Intézet az MTI-t.
2008. február 29. péntek 09:06 - Hírextra

A Goethe Intézet 13. alkalommal rendezi meg a fesztivált, amelyen családi, illetve társadalmi drámákat, vígjátékokat, gyerekfilmeket és egy meditatív dokumentumfilmet mutatnak be, szoros együttműködésben a German Films-szel, a budapesti Örökmozgó Filmmúzeummal és a Művész mozival - közölte Sárossi Bogáta, az intézmény munkatársa.

A vetítéseknek március 5-tól 9-ig a Művész mozi, március 10-én a Goethe Intézet, március 13-tól 16-ig az Örökmozgó Filmmúzeum, míg március 17-től 21-ig Kaposvár, Szombathely és Zalaegerszeg ad otthont.

A fesztivál nyitófilmje Fatih Akin új alkotása, A másik oldalon, amely március 5-én, szerdán este a Művész moziban lesz látható. Az alkotás Akin "Szerelem, halál és ördög" trilógiájának második része, 2007-ben egyaránt elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál és az Európai Filmakadémia legjobb forgatókönyvnek járó díját.

A nyitóesten jelen lesz a film két főszereplője, a török származású Baki Davrak és a lengyelországi születésű, Németországban élő Patrycia Ziolkowska, akikkel a nézők a vetítés után beszélgethetnek a Művész moziban. (A film április 10-től látható a mozikban.)

A program az idén szakmai előadást is tartalmaz, a német mozifilmek új esztétikai irányzatairól. Cathy Rohnke - filmrészleteket is bemutatva - március 10-én a Goethe Intézetben beszél a "berlini iskola" filmjeiről, illetve az "új romantika" megjelenéséről a német filmekben. A fesztiválon szereplő alkotásokat úgy válogatták össze, hogy 3-3 film képviselje mindkét irányzatot.

A rendezvény keretében tartják a Szarajevói krétakör című német film magyarországi premierjét az Örökmozgó Filmmúzeumban, március 13-án. A vetítésen jelen lesz a film rendezője, Christian Wagner is, aki a film után beszélget a nézőkkel. (Az alkotást másnaptól vetítik a mozikban.)

Újításként az idén néhány filmet Budapesten kívül - Kaposváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen - is bemutatnak. Minden alkotást német nyelven, magyar szinkrontolmácsolással vetítenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását