2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Tengelmann csoport eladja a Plus üzlethálózatot

A Tengelmann csoport stratégiai átalakítás keretében döntött a Plus Warenhandelsgesellschaft mbH magyarországi leányvállalatával kapcsolatban. - Az összes lehetőség alapos számbavétele után úgy határoztunk, hogy eladjuk a leányvállalatot a Spar Hungary ki
2008. március 11. kedd 11:06 - Hírextra
Meggyőződésem, hogy piacaink és alkalmazottaink a legjobb kezekbe kerülnek - mondta Karl-Erivan W. Haub, a Tengelmann csoport menedzserpartnere és elnök-vezérigazgatója.

A Plus 1992 óta van jelen Magyarországon, jelenleg 174 diszkontáruháza és mintegy 2300 alkalmazottja van. A cég a 2006/2007-es pénzügyi évben 402 millió euró értékű forgalomra tett szert.
A két cég egyesítésével - amelyet még a versenyhivatalnak jóvá kell hagynia - egy 378 kiskereskedelmi üzletből álló, mintegy 13 ezer alkalmazottat foglalkoztató élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat jön létre.

A Tengelmann nemzetközi kiskereskedelmi csoport, amelynek tagja a Plus, az OBI, a KiK, a Kaiser's Tengelmann és az A and P. A családi vállalkozást 1867-ben alapították Mülheim an der Ruhrban, és jelenleg az ötödik egymást követő nemzedék irányítja. A csoport 15 országban 8056 üzletével, 151 ezer 753 alkalmazottjával 24,52 milliárd euró értékű forgalmat ért el a 2006/2007-es pénzügyi évben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását