2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tarol az új Star Trek-film

Galaktikus győzelmet aratott az észak-amerikai mozikban a hét végén a Paramount filmstúdió új Star Trek-filmje, amely a csütörtöki elővetítésekkel együtt összesen 76,5 millió dolláros (15,6 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el.
2009. május 11. hétfő 12:14 - HírExtra
Ezt a kiugróan magas premier eredményt idén csak a múlt héten debütált X-Men kezdetek: Farkas bemutatója tudta megelőzni 87 milliós (17,8 milliárd forint) jegyeladással.
A Star Trek-széria újraindításával az elemzők szerint nem kis kockázatot vállalt a Paramount, de már a tesztvetítések is azt mutatták, hogy a viszonylag ismeretlen arcokkal (Chris Pine, Zachary Quinto) újraforgatott Űrszekerek-történet kedvező fogadtatást remélhet.

Az előzetes becslések mégsem voltak ilyen optimisták, a 130 és 150 millió dollár (26,5-31 milliárd forint) közötti költségvetésűre taksált produkciótól maga a stúdió sem várt ekkora sikert.

"Az emberekben joggal voltak fenntartások azzal kapcsolatban, hogy mire viheti a Trek a korábbi történettel. De megérte a befektetett energiát. J.J. Abrams (a rendező) tényleg felülmúlta magát" - mondta Brad Grey, a Paramount vezetője.

A péntektől vasárnapig számolt boxoffice-bevételek szerint a toplista csúcsán tehát az 1960-as évekbeli tévésorozatot felidéző Star Trek szerepelt 72,5 millió dollárral (14,8 milliárd forint), a második helyet az X-Men kezdetek: Farkas kapta 27 millió dollárral (5,5 milliárd forint), a harmadik a Matthew McConaughey és Jennifer Garner főszereplésével készült Excsajok szelleme című vígjáték lett 10,45 millióval (2,1 milliárd forint), a negyedik Beyoncé filmje, a Obsessed 6,6 millióval (1,3 milliárd forint), az ötödik helyen pedig a Megint 17 című kamaszkomédia végzet 4,4 millió dollárral (898 millió forint).

A Star Trek május 7-től látható a magyar mozikban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását