2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

3,4 millió a legjobb fizetés a MÁV-nál

A MÁV-csoporthoz tartozó vasúttársaságok honlapjaikon azonos szempontok alapján tették közzé a vállalati vezetők adatait.
2009. szeptember 16. szerda 07:25 - HírExtra
A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója 2 millió 500 ezer forint, a vezérigazgatója 3 millió 420 ezer forint, az üzletági általános vezérigazgató-helyettes 2 millió 500 ezer forint, a portfoliókezelési általános vezérigazgató-helyettes 2 millió 700 ezer forint alapbért kap. Ezen felül a társasági mutatók és az egyéni feladat teljesülése esetén mind a négy vezető 80 százalékos prémiumban részesülhet. Az elnök-vezérigazgató kivételével 6 százalékos önkéntes nyugdíjpénztári befizetést is kapnak.

Az elnök-vezérigazgatónak 3 hónap, a vezérigazgatónak és helyetteseinek 6-8 hónap felmondási idő jár, és a vezérigazgatónak, valamint az üzletági vezérigazgató-helyettesnek végkielégítés is jár.

A MÁV Zrt. igazgatósági elnöke 500 ezer, igazgatósági tagjai 230 ezer forint megbízási díjban részesülnek, a felügyelő bizottság elnöke 195 ezer forintot, a felügyelő bizottság tagjai 130 ezer forintot kapnak.

A MÁV-START Zrt. vezérigazgatója 2 millió 700 ezer forint személyi alapbért kap, helyettesei 1 millió 600 ezer forint és 1 millió 500 ezer forint közötti alapbért vihetnek haza. A társasági mutatók teljesülése esetén az egyéni prémium feladat alapján 80 százalékos teljesítménybér illeti meg őket. Ezen kívül ők is megkapják a 270 ezer forint évi béren kívüli juttatást. A MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának 8 hónap felmondási idő és 1 hónap végkielégítés jár, helyettesei 6-8 hónap közötti felmondási idővel és 3-6 hó közötti végkielégítéssel számolhatnak.

A személyszállítási vasúttársaság igazgatósági elnöke - a 2009. szeptember 1-jei állapot alapján - 180 ezer forint, az igazgatósági tagok 150 ezer forint, a felügyelő bizottság elnöke 130 ezer forint, a felügyelő bizottsági tagok 100 ezer forint megbízási díjat kapnak havonta.

A MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója 2 millió 100 ezer forint, két helyettese 1 millió 300 ezer forint személyi alapbért kap havonta. A társasági mutatók teljesülése esetén egyéni teljesítmény alapján 80 százalékban kitűzhető prémium. A felmondási idő mindhárom vezetőnél 8 hónap, a végkielégítés 2-6 hónap között mozog. A MÁV-Gépészet Zrt. vezérigazgatója 2 millió 200 ezer forint, két helyettese 1 millió 300 ezer forint havi személyi alapbérben részesül havonta. A három vezető 80 százalékos prémiumban részesülhet. Felmondási idejük 8 hónap a vezérigazgató és 6 hónap a gazdasági vezérigazgató-helyettes esetében. A vezérigazgató ezen felül 6+3 havi végkielégítésben részesülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását