2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Bayern München nyerheti a BL-t

A Bayern München 2001 óta először jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, az otthoni 1-0 után vendégként játszi könnyedséggel, 3-0-val lépve túl az Olympique Lyonon a kedd esti franciaországi visszavágón.
2010. április 28. szerda 11:45 - HírExtra
A német együttes horvát támadójáé, a mesterhármassal előrukkoló Ivica Olicé ugyan a fő érdem, ám a bajor csapat egésze nyújtott a Stade Gerlandban kiemelkedőt. A holland Louis van Gaal irányította gárda valósággal "lefocizta" a pályáról a Lyont, amelynek pedig "eredeti" tudását azért minősíti, hogy a magyar bajnok Debrecent a csoportmérkőzéses szakaszban két ízben is 4-0-ra verte.

Kedden a Bayernnel szemben azonban fikarcnyi esélye sem volt, s korántsem csak azért, mert az utolsó félórát a bajor alakulat már emberelőnyben játszotta. Érdemben még a középhátvéd Cris kiállítása előtt eldőlt a meccs, mivel az 1-0-ás müncheni vezetésnél három gólt kellett volna szerezniük a házigazdáknak, akik számára azonban 11 emberrel is akár egyetlen találat összehozása megoldhatatlanul nehéz feladatnak bizonyult.

"Nem gondoltam volna, hogy ennyire egyoldalú lesz a meccs, és így fogunk nyerni, ráadásul az én három gólommal. Egyszerűen hihetetlen! A teljes csapat szuperfutballt mutatott be, nekem roppant könnyű volt a dolgom" - nyilatkozta túláradó örömében is szerényen a 30 éves Olic a német televíziónak a mérkőzés után.

"Ha így tudunk a folytatásban is játszani, rém nehéz lesz bárkinek is legyűrnie minket" - így Van Gaal, már a madridi, május 22-i BL-döntőre előretekintve, ahol - a szerda esti másik elődöntős visszavágó függvényében - vagy a címvédő spanyol FC Barcelona, vagy a milánói nyitányt 3-1-re nyerő olasz Internazionale lesz az ellenfél.

"A Bayern volt az erősebb, csak gratulálni tudok ellenfelünknek, annyival jobb volt nálunk. Mi több alkalmat is elszalasztottunk, amikor egyenlíthettünk volna. Ők viszont mindig tudták, mit kell tenni, amikor náluk volt a labda, de akkor is, amikor nem" - fogalmazott Claude Puel, az Olympique vezetőedzője a francia TF1-nek adott értékelésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását