2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Világhírű karmester lett a műemlékvédelem európai elnöke

Plácido Domingo tenor és karmester lett az Europa Nostra, a műemlékvédelmi szervezetek európai csúcsszervezetének elnöke.
2010. június 12. szombat 12:11 - HírExtra
Domingót szervezet az éves konferenciáján pénteken választották meg Isztambulban, ezzel Pilar spanyol infánsnő, I. János Károly spanyol király testvérének helyét vette át.

"Az Európa Nostra az európai kulturális örökség hangja, és nagyon büszke vagyok arra, hogy elnökként a szervezet hangja lehetek" - mondta Domingo a küldötteknek címzett üdvözletében.

Az Europa Nostra műemlékvédelemmel, vidék- és várostervezéssel foglalkozó non-profit szervezet 1963-ban jött létre az Európa Tanács, valamint több helyi és regionális szervezet kezdeményezésére.

Megalapítása óta jelentős befolyásra tett szert a kontinens épített és természetes környezetének megőrzése, valamint a nemzeti és nemzetközi szervezetek műemlékvédelemmel és területfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységének koordinációja területén. Az Europa Nostra az elmúlt évtizedekben szoros kapcsolatot épített ki az Európa Tanáccsal, az UNESCO-val, és az Európai Unióval.

A harmincöt európai ország szervezeteit tömörítő Europa Nostra fő feladatának az európai identitás megóvását tekinti, melynek érdekében műemlékvédelmi konferenciákat szervez, számos szakmai folyóiratot jelentet meg, és 1980 óta díjjal jutalmazza az európai kulturális örökség megőrzéséhez hozzájáruló építészeket és tervezőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását