2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tolerancia-program az autistákért

Az autizmussal kapcsolatos információk bővítését, valamint az autistákkal szembeni és általános szociális érzékenység és tolerancia erősítését tűzte ki célul az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) a szerdán középiskolások részére indított "szemléletformáló osztályfőnöki óra" programsorozattal.
2010. szeptember 8. szerda 18:55 - HírExtra
A bemutatkozó órát Szilvásy Zsuzsanna, az AOSZ elnöke és Kulka János, az AOSZ nagykövete, a Belvárosi Színházban futó Esőember című színdarab főszereplője tartotta - olvasható a szervezet által az MTI-nek eljuttatott közleményben.

A programsorozat eljut az ország több megyéjének iskoláiba is, ezeket az órákat az AOSZ tagszervezeteinek önkéntesei tartják majd.

A rendkívüli osztályfőnöki órák célja az általános figyelemfelkeltés az oktatási rendszerben részt vevő autista diákok problémáira és azok kezelhetőségére. A diákok feltehetik kérdéseiket a témával kapcsolatban, összevethetik és megbeszélhetik az autizmusról kialakult képüket, véleményüket.

Az autista gyermekek egyik fő problémája az elszigetelődés a diáktársaktól, a többségi társadalomtól. Előfordul, hogy kirekesztik őket a közösségi programokból, mert az ép emberek nem tudnak mit kezdeni az autista emberek egyes reakcióival.

Az autizmus napjainkban világszerte 67 millió embert érint, hazánkban pedig hatvanezer autizmussal élő ember van. Szakemberek szerint ez a leggyorsabban növekvő létszámú fogyatékossági csoport a világon: több gyereket diagnosztizálnak világszerte autizmussal, mint cukorbetegséggel, rákkal vagy AIDS-szel együttvéve.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását