2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vadai: Staudt nem lehet a nemzetbiztonsági bizottság tagja

Staudt Gábor (Jobbik) továbbra sem lehet a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagja - közölte újságírókkal a testület keddi zárt ülése után Vadai Ágnes (MSZP) bizottsági elnök.
2010. október 12. kedd 15:55 - HírExtra
A bizottság elutasította Staudt Gábor panaszát, és úgy döntött, a képviselő pártjelölése a tagságra nem érvényes - mondta Vadai Ágnes, hozzátéve: a Jobbiknak új tagot kell jelölnie a nemzetbiztonsági bizottságba.

Az ügy előzménye, hogy bár a Jobbik Staudt Gábort jelölte a nemzetbiztonsági bizottsági tagságra, a nemzetbiztonsági átvilágítás során kockázati tényezőket tártak fel vele kapcsolatban.
Szeptemberben már született egy - elvi - állásfoglalás a nemzetbiztonsági bizottságában arról, hogy nem lehet a testület tagja az a képviselő, akinek átvilágításakor nemzetbiztonsági kockázatot tártak fel.

Júniusban Staudt Gábor és három frakciótársának nemzetbiztonsági átvilágításakor az Alkotmányvédelmi Hivatal kockázati tényezőket állapított meg.

A Jobbik ezután büntető feljelentést tett Balajti László főigazgató ellen, és kezdeményezte
a hivatal által készített, államtitoknak minősülő szakvélemény nyilvánosságra hozását.

Az átvilágításon elbukó politikusok közül Balla Gergő, Endrésik Zsolt és Schön Péter a honvédelmi és rendészeti bizottságban, Staudt Gábor a nemzetbiztonságiban képviselné pártját.
Mivel Vona Gábor frakcióvezető fenntartotta Staudt Gábor jelölését, a Jobbik azóta sem küldhetett delegáltat a nemzetbiztonsági bizottságba, igaz a C típusú átvilágításon már átesett, a honvédelmi bizottságban dolgozó Rubi Gergely tanácskozási joggal jelen lehet a testület ülésein.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását