2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megvádolták a románt

Vádat emeltek a román ügyészek Sorin Ovidiu Vantu, az egyik leggazdagabb román üzletember ellen, akit bűnpártolással vádolnak - adta hírül a román média pénteken.
2010. október 15. péntek 16:11 - HírExtra
Az egyik legbefolyásosabb médiamágnásnak számító Vantu a vádirat szerint pénzzel segített Nicolae Popának, akit Romániában jogerősen 15 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy pénzügyi alap csődbe juttatása miatt. Vantu egykori üzlettársát jelenleg Indonéziában tartják fogva. A román hatóságok kérték kiadatását, de a kérelem elbírálása még folyamatban van. Vantut szeptember elején vették őrizetbe bűnpártolás gyanújával. Előzetes letartóztatásba helyezték, majd néhány nap után kiengedték, így most szabadlábon védekezhet a perben.

Az üzletember ellen nem először indított vizsgálatot az ügyészség, hiszen ő irányította háttérből az Országos Befektetési Alapot (FNI), amely 2000-ben látványosan csődbe ment, és 300 ezer román megtakarításai vesztek oda. Popát ennek a piramisjátéknak a csődbe juttatásában találták vétkesnek. Vantut végül felmentették, mivel a hivatalos iratokban sehol nem jelent meg az aláírása.

Az ügyészség közleménye szerint egy másik bűnügyi dossziét is "nyitottak Vantu nevére", ebben az ügyben pénzmosással gyanúsítják. Laura Codruta Kövesi, Románia főügyésze egy televíziós műsorban újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: az ügyészség a pénzmosási aktán kívül más bűnügyi aktákat is nyitott az üzletember viselt dolgaival kapcsolatban, de nem közölt egyéb részletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását