2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Állami kézben marad a Herendi

Fideszes képviselők azt javasolják, hogy maradjon állami tulajdonban a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.
2010. november 30. kedd 13:57 - HírExtra
Navracsics Tibor és Horváth Zsolt kedden terjesztette az Országgyűlés elé az állami vagyonról szóló törvény módosítására tett indítványát, azt javasolva, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-t tegyék be abba a listába, amelyet a törvény melléklete tartalmaz, és amely a tartós állami tulajdonú társasági részesedésekkel működő társaságokat jelöli meg.

Az indítvány szerint a herendi porcelángyár 25 százalék plusz 1 darab kisebbségi állami részvényeinek kell tartós állami tulajdonban maradnia.

Az előterjesztők szerint a törvény mellékletének módosításával az Országgyűlés kinyilvánítja a Herendi Porcelánmanufaktúra, "mint valós hungarikum nemzeti kincs jellegét, amelyet nemzeti tulajdonban akar tartani a jelenben, és nemzeti tulajdonban kíván tartani Magyarország jövő nemzedéke számára is".

A törvényjavaslat ezzel párhuzamosan hatályon kívül helyezi a vagyontörvény azon passzusát, amely Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. állami tulajdonban lévő részvényeit a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. tulajdonába - el nem idegeníthető részvényekként - adta. A törvény a kihirdetését követő napon lépne hatályba. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását